Sjanger: Spillefilm

Høsten

I tre år har søstrene Nanna (9) og Fride (5) bodd i en bunker sammen med faren. En global pandemi og påfølgende naturkatastrofe har tatt livet av mesteparten av menneskeheten og fått naturen til å visne. Når faren rammes av den samme mystiske sykdommen som forårsaket katastrofen, må Nanna og Fride dra til byen der de bodde før for å finne medisin til faren, hvis han skal ha håp om å overleve. «Høsten» er en spennende, rørende og oppløftende fortelling for en ung målgruppe.

 

Farouk

UTVIKLING- LANG FIKSJON

En Irakisk geolog får et hemmelig oppdrag av den Norske stat. Oppdraget er å finne ut om det finnes olje i Norge!

Begrunnelse: En interessant historie basert på en virkelig person og en virkelig historie. Historien setter det norske oljeeventyret i en ny historisk kontekst, og det er spennende, originalt og skaper nysgjerrighet.

 

 

RACHEL NORMANN

UTVIKLING- LANG FIKSJON

Rachel Normann jobber som gynekolog i en norsk post klimakatastrofe by. Hun bruker tiden på fødsler så vel som å utføre aborter. Når hennes samboer ber henne flytte ut, blir hun grepet av angsten for å forbli barnløs. Hun vurderer muligheten får å få barn alene, men er det forsvarlig å sette barn til live i en verden på vei til undergang? Når Rachel en dag møter tobarnsmoren Maya og blir hodestups forelsket forandrer hennes perspektiver seg.

Begrunnelse: Regissøren Ingrid Liavåg er en filmskaper og kunstner som lager unike og originale historier. Dette prosjektet er ikke noe unntak. Gjennom å bli kjent med hovedkarakteren Rachel Nordmann, blir vi også kjent med tabubelagte og kompliserte problemstillinger mange må forholde seg til i ulike faser i livet. Spillefilm-prosjektet tegner til å bli en original og visuelt sterk historie, med et internasjonalt publikums-potensiale.

TÅKESINN

UTVIKLING – LANG FIKSJON

Trond er i begynnelsen av førtiårene. Han har alltid vært en ansvarlig og omsorgsfull alenefar for sine to tenåringsbarn, Sara og Tom, etter at hans kjæreste og kone døde. Men plutselig endrer alt seg og Tronds måte å oppføre seg på bekymrer Sara og Tom. Stadig flere skremmende situasjoner oppstår, de settes oftere og oftere i reel fare.Trond og tenåringene må tilslutt konfrontere en destruktiv diagnose: Hvordan vil livene deres bli etter dette?

Begrunnelse: Gunnar Tørnes og Gro Trollet jobber internasjonalt og har allerede utviklet og vunnet en pris for beste manus for Tåkesinn/ The Long Goodbye i Frankrike. Nå vil de ta historien hjem til Drangedal, oversette manuset til norsk og utvikle konseptet videre. Vi ser en lovende manusduo som har skrevet en sterk, nær og relevant historie som angår flere og flere mennesker  – om det å gradvis miste seg selv eller den man er glad i, i en demensdiagnose.

SCAM FOR LOVE

UTVIKLING- LANG FIKSJON

En kvinnelig kunstner i Vestfold oppdaget i 2016 at det hun trodde var en 58 år gammel hyggelig dansk mann, seg å være en 24 år gammel internett svindler fra Nigeria. Den ene på jakt etter penger, den andre på jakt etter kjærlighet. Kvinnen vil snu kortene og gir seg ut på en reise til Vest-Afrika for å avdekke menneskene bak svindelen mot henne.

Begrunnelse: Et interessant og relevant prosjekt som kan komme langt, med de riktige kontaktene. Tematikken angår etterhvert mange. Det er også interessant med et samarbeid på tvers i regionen, med en internasjonal ambisjon.

ROTTEFANGEREN

«Rottefangeren» skal bli en filmatisering av Gaute Heivolls hyllede bok «Rottefangeren fra Sorø» – som er første bok i serien «Estragons historier». Estragon er en rotte som forteller historier i bytte mot pengesedler fra kollekten den kan spise. Hver av historiene representerer en av de syv dødssyndene. I første bok er fråtseri synden, men den inkorporerer også flere av disse syndene og penger er en fellesnevner.

Begrunnelse: Kristian Landmark er en av sørnorsk filmregions fremste manusforfattere, som jobber regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Med dette nye prosjektet søker han manusutvikling til spillefilm, og utviser en høy ambisjon i forhold til hva slags film dette kan bli på sikt. Særlig også til hvordan en slik stor produksjon kan bidra til å sette Kristiansand som filmby på kartet. Det er også positivt at filmen er basert på et forelegg fra en forfatter (Gaute Heivoll) som henter mye av sin inspirasjon fra Agder-regionen – både når det gjelder karakterskildringer og miljø.

DARK TRIANGLE

Dark Room-operasjonen i Bergen har gjort den norske offentligheten kjent med det som tidligere var skjult, nesten ufattelig grov, utnyttelse av barn på nettsider på det mørke nettet. Disse nettverkene er internasjonale av natur, og når et barnelik driver i land ved en campingplass i Sverige går etterforskere fra Norge, Sverige og Danmark etter bakmennene.

Begrunnelse: Temaet vekker både nysgjerrighet og avsky. Historien det søkes om å utvikle her, springer ut av et internasjonalt manusforfatter-miljø som delvis ledes fra Larvik.  Her ser man konturene av en spennende serie på internasjonalt nivå.

They came

I en anden galakse er det kvinderne, som gør mændene gravide. Men i og med mændene dør hver gang de føder, har kvinderne været nødt til at finde mænd andre steder. Netop nu lander de af alle steder i Vestfold Telemark fylke, Norge. Jon skal egentlig passe børnene den aften, men sniger sig på værtshus, ligesom datteren Ronja heller ikke holder sig hjemme. En af de fremmede kvinder indtager hendes krop. Alt bliver mere og mere mærkeligt i familien og Jon tør ikke fortælle, at han er blevet gravid.

Historien leger med genrene og med nye teknikker, så det også bliver muligt at interagere og påvirke handlingen. Spørgsmålet er om det vil lykkes den lille familie at overleve såvel invasionen, som som familie.

 

Natt til niende

Natten til den 9. april 1940 stod kommandanten, Birger Eriksson, på Oscarsborg fort, som ligger på en lille ø i Oslofjorden uden klare ordrer, instruktioner eller information om at den tyske krigsmaskine var på vej gennem fjorden mod Oslo. Han tog på eget initiativ beslutningen om at sænke det store krigsskib, som forsøgte at sejle forbi i de tidlige morgentimer.

Manus 2019

Et kammerspil om længslen efter kærlighed og den umulighed den nogen gange er. Den kvindelige hovedperson længes efter kærlighed, men er sikker på, at hun med sit handicap næppe møder den. Hun søger trøst i sine digte, som en ung musikelev hos hendes far ville ønske han kunne skrive. De to indleder et fatalt kærlighedsforhold.

  • 1
  • 2
Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde