Sjanger: Spillefilm

Løvehjerte

«Løvehjerte» er en film som skal snakke med utestemme om ting som er så vanskelige at det knapt hviskes om. Historien til Jan Frode er et vitnesbyrd om menneskets kraft til å overvinne motgang. Til tross for tilsynelatende uoverstigelige utfordringer gjennom livet, mistet han aldri håpet. Hans besluttsomhet til å holde ut, og komme videre, er inspirerende! Dokumentaren «Løvehjerte» skal bli en film om motstandskraft, håp og den uknuselige menneskelige ånden. En historie om en overlever.

Den anerkjente manusforfatteren, regissør og tidvise produsent Kristian Landsmark fra Kristiansand, utvider stadig sin filmatiske horisont. Ved å gå inn i et samarbeid med en av regionens mest spennende produsenttalenter, kan dette bli et stort løft for den sørnorske dokumentarfilmen.

Utgravninger

I ett år dykker vi ned i kvinnekroppen, gjennom hverdagen til seks gynekologer og en operasjonsrobot’s ved Sørlandet sykehus i Arendal. Hvordan står det til med kvinnehelsen i distriktsnorge, etter at den første kvinnelige legen ble ut eksaminert i 1893?

Utgravninger (arbeidstittel) er tenkt som en dokumentarfilm for det store lerretet. Ved å følge legene og operasjonsroboten ett år på sykehuset, får vi et unik innblikk i deres travle arbeidshverdag, hvor kvinnehelse står i fokus. Tematikken belyses fra arbeidernes perspektiv.

Regissør Ingrid Liavaag fra Arendal er anerkjent visuell kunstner innenfor billedkunst, teater og film. Hennes kortfilm Regissøren vant Filmkritikerprisen ved Kortfilmfestivalen i 2022. Utgravninger tegner til å bli et kontroversielt, originalt og kunstnerisk innspill til tematikken helse, teknologi og prioriteringer.

Plentyranet og duften av Nirvana

Julen 1977 blir varehuset Plenty ranet i Porsgrunn. En ekspeditrise i senterets kosmetikk-avdeling søler parfyme på noen pengesedler, et uhell som senere var med på å oppklare ranet. Ranet viste seg å ha koblinger til både Amsterdam og Interpol. Filmens tittelen: «Plentyranet og duften av Nirvana» spiller på underlige hendelser i kjølvannet av ranet, der to av ranerne utvikler et sterkt ønske om å bryte sin kriminelle bane ved å gjenfødes etter selvmord!

Dette planlegges til å bi en skikkelig «true-crime», med harde nedsalg i Grenlandområdet. Regissøren er fra området og har tilgang til primærkildene.

 

Min Mormor

Min Mormor er tenkt som langfilm fiksjon, som skal realiseres i Tønsberg/Vestfold-området. Hovedpersonen Sanna (12) ser opp til mormoren sin, som er sjef for et hotell og en inspirerende motivator for alle rundt seg. Det blir et brått møte med voksenlivet når mormor får aggressiv kreft og Sanna må prøve å holde familien samlet i opp-og ned-turer. Filmen foregår i desember, og blir en julefilm som også kan knagges på tematikker som kreft, familie og samhold.

Dette er et tilskudd til manus for lang fiksjon, der manusforfatter oppfattes som en ny og spennende stemme. Hun våger å sette kontroversielle tema sammen til en varm historie og familie, kjærlighet og samhold  – sett med et blikk som har barn/unge som målgruppe.

Høsten

I tre år har søstrene Nanna (9) og Fride (5) bodd i en bunker sammen med faren. En global pandemi og påfølgende naturkatastrofe har tatt livet av mesteparten av menneskeheten og fått naturen til å visne. Når faren rammes av den samme mystiske sykdommen som forårsaket katastrofen, må Nanna og Fride dra til byen der de bodde før for å finne medisin til faren, hvis han skal ha håp om å overleve. «Høsten» er en spennende, rørende og oppløftende fortelling for en ung målgruppe.

 

Farouk

UTVIKLING- LANG FIKSJON

En Irakisk geolog får et hemmelig oppdrag av den Norske stat. Oppdraget er å finne ut om det finnes olje i Norge!

Begrunnelse: En interessant historie basert på en virkelig person og en virkelig historie. Historien setter det norske oljeeventyret i en ny historisk kontekst, og det er spennende, originalt og skaper nysgjerrighet.

 

 

RACHEL NORMANN

UTVIKLING- LANG FIKSJON

Rachel Normann jobber som gynekolog i en norsk post klimakatastrofe by. Hun bruker tiden på fødsler så vel som å utføre aborter. Når hennes samboer ber henne flytte ut, blir hun grepet av angsten for å forbli barnløs. Hun vurderer muligheten får å få barn alene, men er det forsvarlig å sette barn til live i en verden på vei til undergang? Når Rachel en dag møter tobarnsmoren Maya og blir hodestups forelsket forandrer hennes perspektiver seg.

Begrunnelse: Regissøren Ingrid Liavåg er en filmskaper og kunstner som lager unike og originale historier. Dette prosjektet er ikke noe unntak. Gjennom å bli kjent med hovedkarakteren Rachel Nordmann, blir vi også kjent med tabubelagte og kompliserte problemstillinger mange må forholde seg til i ulike faser i livet. Spillefilm-prosjektet tegner til å bli en original og visuelt sterk historie, med et internasjonalt publikums-potensiale.

TÅKESINN

UTVIKLING – LANG FIKSJON

Trond er i begynnelsen av førtiårene. Han har alltid vært en ansvarlig og omsorgsfull alenefar for sine to tenåringsbarn, Sara og Tom, etter at hans kjæreste og kone døde. Men plutselig endrer alt seg og Tronds måte å oppføre seg på bekymrer Sara og Tom. Stadig flere skremmende situasjoner oppstår, de settes oftere og oftere i reel fare.Trond og tenåringene må tilslutt konfrontere en destruktiv diagnose: Hvordan vil livene deres bli etter dette?

Begrunnelse: Gunnar Tørnes og Gro Trollet jobber internasjonalt og har allerede utviklet og vunnet en pris for beste manus for Tåkesinn/ The Long Goodbye i Frankrike. Nå vil de ta historien hjem til Drangedal, oversette manuset til norsk og utvikle konseptet videre. Vi ser en lovende manusduo som har skrevet en sterk, nær og relevant historie som angår flere og flere mennesker  – om det å gradvis miste seg selv eller den man er glad i, i en demensdiagnose.

SCAM FOR LOVE

UTVIKLING- LANG FIKSJON

En kvinnelig kunstner i Vestfold oppdaget i 2016 at det hun trodde var en 58 år gammel hyggelig dansk mann, seg å være en 24 år gammel internett svindler fra Nigeria. Den ene på jakt etter penger, den andre på jakt etter kjærlighet. Kvinnen vil snu kortene og gir seg ut på en reise til Vest-Afrika for å avdekke menneskene bak svindelen mot henne.

Begrunnelse: Et interessant og relevant prosjekt som kan komme langt, med de riktige kontaktene. Tematikken angår etterhvert mange. Det er også interessant med et samarbeid på tvers i regionen, med en internasjonal ambisjon.

ROTTEFANGEREN

«Rottefangeren» skal bli en filmatisering av Gaute Heivolls hyllede bok «Rottefangeren fra Sorø» – som er første bok i serien «Estragons historier». Estragon er en rotte som forteller historier i bytte mot pengesedler fra kollekten den kan spise. Hver av historiene representerer en av de syv dødssyndene. I første bok er fråtseri synden, men den inkorporerer også flere av disse syndene og penger er en fellesnevner.

Begrunnelse: Kristian Landmark er en av sørnorsk filmregions fremste manusforfattere, som jobber regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Med dette nye prosjektet søker han manusutvikling til spillefilm, og utviser en høy ambisjon i forhold til hva slags film dette kan bli på sikt. Særlig også til hvordan en slik stor produksjon kan bidra til å sette Kristiansand som filmby på kartet. Det er også positivt at filmen er basert på et forelegg fra en forfatter (Gaute Heivoll) som henter mye av sin inspirasjon fra Agder-regionen – både når det gjelder karakterskildringer og miljø.

  • 1
  • 2
Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde