Sjanger: Dokumentar - serie og evt. kinoversion

VARIAGY

Et historisk dokudrama fra tidlig middelalder om en ung mann som blir jaget halvdød ut av landet sitt og får en eventyrlig reise til mektige riker i øst. Etter 16 år og en enorm suksess vender han tilbake til Norge for å ta hevn, kreve tronen og bygge en nasjon inspirert av det han
hadde lært.

Med Ukraina som bakteppe og lange historiske forbindelser til Norge, blir dette også en dagsaktuell film/serie om hvem som egentlig eier
sannheten, om kildekritikk, propagandaens verktøy – i evige maktkamper og dens påvirkning i historieomskrivning, helt frem til i dag, i morgen, neste uke og kanskje i årene som kommer.

BEGRUNNELSE: En intrikat, men spennende måte og formidle norsk og europeisk historie på. Vi vet at nordmenn reiste ut i verden og la mange riker under seg. Lite visste vi at historiens klør fremdeles banker på vår dør.

Søsken

Det er ikke altid enkelt at være søskende. Enklere bliver det ikke, når den ene har et alvorligt handicap eller er alvorligt syg. Eller begge dele. Det giver store udfordringer i familien. Mange bekymringer, men også mange glæder. Novemberfilm har allerede lavet en sæson, men har fundet så gode familier, at der stadig er historier at fordybe sig i. Historier, som også tænkes sat sammen til en kinodokumentar. Rørende, hjertevarme og bevægende.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde