Sjanger: animasjon

Den siste pingvinen i Nord

Mennesker utslettet «pingvinene» i nord. Geirfugl ble den kalt i Norge. Fuglen var perfekt som proviant på skip, og til slutt ble den eventyrlig verdifull for jegerne. Historien er sann, makaber og rå. En røff visuell fortelling med sort humor i skjønn forening med varme og poetiske skildringer. En animert, kort dokumentarfilm som vil berøre og få oss til å tenke gjennom vår oppførsel ovenfor dyr og natur.

BEGRUNNELSE: Bivrost Film& Tv AS leverer hele tiden kvalitetsfilmer på et høyt kunstnerisk nivå. En animert dokumentar fra deres hånd har vi lenge ønsket en gjensyn med.

Ninjana

Ninjana er Setesdalens egen ninja! Hun er en tilsynelatende vanlig jente som lever et tilsynelatende vanlig liv. Bortsett fra at hun bor med sin mormor helt alene i en hytte langt inne på fjellet, at hun trener kampsport halve natten og at hun snakker med ville dyr. Mens bygdefolket sover smyger Ninjana seg rundt i fjellheimen iført superheltdrakten sin, nemlig setesdalsbunaden. Hun bekjemper hyttetyver ved hjelp av skarpe søljer og beltespenner, og hun redder bygdas befolkning.

BEGRUNNELSE: Ninjana er allerede godt etablert i flere bøker og barn elsker henne. Manusforfatter Karin Moe Hennie har god teft og nydelig fantasi og er det noe vi savner så er det spreke jenter i bunad som vet å bruke sølja si til annet å pynte seg med! Planen er at dette skal bli en ny animasjonserie fra det indre Sørland og det blir spennende å se hvilke samarbeidspartnere som kommer ombord.

Delta

I den animerte økothrilleren Delta møter vi den nigerianske biologen EKI (28) som befinner seg i Norge i det hun får beskjed om at faren hennes er drept, og at tvillingbroren hennes er hovedmistenkt. Eki vender hjem til Niger Delta der de vakre elvene og den frodige mangroveskogen er dekket av olje. Sot regner ned fra en rød nattehimmel, og gass brennes kontinuerlig. Eki begir seg oppover elven på søken etter tvillingbrorer Zuo og sannheten om farens død.

Min Lille Kaiju

Min Lille kaiju is an animated feature film for family audiences. It tells the story of a friendship that develops between a young refugee living in Norway, and the monster that emerges from the giant egg she finds on the beach one day.

Begrunnelse: Et nydelig animasjonsprosjekt om annerledeshet, utenforskap og vennskap. Prosjektet har høy kunstnerisk ambisjon og skildrer aktuelle tema i et spennende monsterunivers.

Amundsens Arv

Amundsens Arv en en dukkefilm-serie for hele familien, en slags ‘Indiana Jones’ møter ‘Flåklypa Grand Prix’, full av action, humor, spenning og kjærlighet. Historien er satt til 1928, og handler om de norske oppdagelsesreisende Aksel, Isak og Nora som over seks episoder må spore opp flere deler av en sagnomsust rustning før en ond greve kan finne den.

Begrunnelse : En fin ide om et spennende univers som kan treffe en bred målgruppe

Klakkerlag

Animasjonsfilm for barn 6-10 år, basert på originalmanus av Ilze Burkovska Jacobsen som vant pris for beste animasjonsfilm på festivalen i Annecy i 2020 med «My Favorite War». Denne animerte dokumentarfilmen har vunnet flere internasjonale priser og blir fortsatt vist på festivaler over hele verden.

«KlakkerLag» er en historie for hele familien om temaer som vennskap, mobbing og dysleksi. Men først og fremst en hyllest til menneskenes kreativitet og fantasi.

Viga er en knakandes god historieforteller. Det ingen vet er at hun kan verken lese eller skrive. Bokstavene bare danser rundt når hun ser på dem. Viga har en kakerlakk som hun snakker med. Det er kakerlakken Taro som forteller historier til Viga, helst fra andre verdenskrig, siden han har levd skikkelig lenge og siden krig er både farlig og spennende. Viga gjenforteller dette i klassen og får til gjengjeld hjelp med både lekser og skrivearbeid. Men Sana oppdager det og starter mobbing av Viga i klassen.Så viser det seg at det kun er Viga som kan redde Sanas mor fra å bli mobbet offentlig. Viga og Sana forsones. Verden trenger mennesker som kan snakke med kakerlakkene sine.

 

 

Rottefangeren

Rotten Estragon bor under jorden på en kirkegård, og organisten Siful forer Estragon med pengesedler fra kollekten. I bytte mot pengesedlene forteller Estragon historier fra sitt spektakulære liv. En kortfilm i stop-motion, basert på Gaute Heivolls Rottefangeren fra Sorø.

 

DE GRØNNE RANERNE

PRODUKSJON – KORTFILM

En mytologisk, animert undergrunnskoloni formidler sitt helt eget kantede blikk på naturen i forandring; de har eksistert siden tidenes morgen som organiske, sjelfulle forvaltere og stolte beboere av naturen – skjult under jorden. Nå følger de med på en akselererende forurensning og ekspansiv oljeindustri mens de fylles med gru og trassighet over det de ser.

Begrunnelse: Et unikt prosjekt med høy kunstnerisk verdi som har vært utviklet med tilskudd fra SNFS over lang tid. Regissøren har nå byttet produsent, som vi er sikre på kommer til å føre prosjektet i havn.

BALLER

PRODUKSJON – ANIMASJON

Velkommen til Ballevik i Setesdal.Her vokser fotballen Tomm opp. I ei bygd preget av Bowlingkuler, er det ikke lett å være en liten fotball. Sammen med vennen Anja, ei overtent håndballjente og den nye gutten i klassen, den amerikanske fotballen Fumble, legger de ut på store eventyr.

Begrunnelse: Universet Baller er utviklet over flere år. Både bøker og spill er på gang.  Setesdalkulturen (Bygda Valle i Setesdal står på Unescos verdenskulturarv-liste) står sterkt i serien. Denne første episoden i en planlagt serie på 12, er morsom, fantasirik og fargesterk. En lun humor vil trekke til seg mange målgrupper, i hovedsak familiesegmentet. Et univers med stort mangfold og mange visuelle muligheter.

THE FABULOUS G.A.Y. SQUAD

The Fabulous G.A.Y. Squad is an animated comedy/action/adventure series featuring a team of gay superheroes, operating from their fabulous headquarters in Oslo, out to save the world against bad guys and bad taste.

Begrunnelse: Dave King er en anerkjent animatør og animasjonsfilmskaper. Ideen til serien om de homofile superheltene som skal redde verden fra slemme menn og dårlig smak, er både artig og forfriskende.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde