Sjanger: animasjon

KLAKKERLAG

UTVIKLING – ANIMASJON

Animasjonsfilm for barn 6-10 år, basert på originalmanus av Ilze Burkovska Jacobsen som vant pris for beste animasjonsfilm på festivalen i Annecy i 2020 med «My Favorite War». Denne animerte dokumentarfilmen har vunnet flere internasjonale priser og blir fortsatt vist på festivaler over hele verden.

«KlakkerLag» er en historie for hele familien om temaer som vennskap, mobbing og dysleksi. Men først og fremst en hyllest til menneskenes kreativitet og fantasi.

Viga er en knakandes god historieforteller. Det ingen vet er at hun kan verken lese eller skrive. Bokstavene bare danser rundt når hun ser på dem. Viga har en kakerlakk som hun snakker med. Det er kakerlakken Taro som forteller historier til Viga, helst fra andre verdenskrig, siden han har levd skikkelig lenge og siden krig er både farlig og spennende. Viga gjenforteller dette i klassen og får til gjengjeld hjelp med både lekser og skrivearbeid. Men Sana oppdager det og starter mobbing av Viga i klassen.Så viser det seg at det kun er Viga som kan redde Sanas mor fra å bli mobbet offentlig. Viga og Sana forsones. Verden trenger mennesker som kan snakke med kakerlakkene sine.

Begrunnelse: En nydelig, original og spennende historie for de yngste. Prosjektet har høy kunstnerisk kvalitet og historien er universell på en fin måte for det yngste publikummet. Bruk av animasjon er med på å løfte prosjektet på et internasjonalt nivå.

 

ROTTEFANGEREN

UTVIKLING – KORTFILM

Rottefangeren er en filmatisering av den kritikerroste boken «Rottefangeren fra Sorø» av Gaute Heivoll. Den første i serien «Estragons historier», hvor hver bok tar for seg en av de syv dødssyndene. I «Rottefangeren» er dødssynden fråtseri.

Begrunnelse: Rottefangeren er et spennende animasjonsfilmprosjekt som har funnet sin rette produsent.

Bilde : John-Kenn Mortensen

DE GRØNNE RANERNE

PRODUKSJON – KORTFILM

En mytologisk, animert undergrunnskoloni formidler sitt helt eget kantede blikk på naturen i forandring; de har eksistert siden tidenes morgen som organiske, sjelfulle forvaltere og stolte beboere av naturen – skjult under jorden. Nå følger de med på en akselererende forurensning og ekspansiv oljeindustri mens de fylles med gru og trassighet over det de ser.

Begrunnelse: Et unikt prosjekt med høy kunstnerisk verdi som har vært utviklet med tilskudd fra SNFS over lang tid. Regissøren har nå byttet produsent, som vi er sikre på kommer til å føre prosjektet i havn.

BALLER

PRODUKSJON – ANIMASJON

Velkommen til Ballevik i Setesdal.Her vokser fotballen Tomm opp. I ei bygd preget av Bowlingkuler, er det ikke lett å være en liten fotball. Sammen med vennen Anja, ei overtent håndballjente og den nye gutten i klassen, den amerikanske fotballen Fumble, legger de ut på store eventyr.

Begrunnelse: Universet Baller er utviklet over flere år. Både bøker og spill er på gang.  Setesdalkulturen (Bygda Valle i Setesdal står på Unescos verdenskulturarv-liste) står sterkt i serien. Denne første episoden i en planlagt serie på 12, er morsom, fantasirik og fargesterk. En lun humor vil trekke til seg mange målgrupper, i hovedsak familiesegmentet. Et univers med stort mangfold og mange visuelle muligheter.

THE FABULOUS G.A.Y. SQUAD

The Fabulous G.A.Y. Squad is an animated comedy/action/adventure series featuring a team of gay superheroes, operating from their fabulous headquarters in Oslo, out to save the world against bad guys and bad taste.

Begrunnelse: Dave King er en anerkjent animatør og animasjonsfilmskaper. Ideen til serien om de homofile superheltene som skal redde verden fra slemme menn og dårlig smak, er både artig og forfriskende.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde