Sjanger: manus

Olivin

«Olivin» avdekker et dystopisk univers med virkeliggjorte konspirasjonsteorier, inkludert droneovervåkning, mikrobrikker som bærer identiteten til mennesker, og teknologiske fremskritt som hologrammer, roboter og hyperlooper. Klimaflyktninger stenges ute av usynlige AI-murer, og mektige folk bestemmer i stor grad over hvem som skal leve og hvem som skal dø.
BEGRUNNELSE: Olivin skrives av en spennende og kreativ manusforfatter i god utvikling. Vi håper at manustilskuddet kan gi fart og retning på dette prosjektet.

TÅKESINN

UTVIKLING – LANG FIKSJON

Trond er i begynnelsen av førtiårene. Han har alltid vært en ansvarlig og omsorgsfull alenefar for sine to tenåringsbarn, Sara og Tom, etter at hans kjæreste og kone døde. Men plutselig endrer alt seg og Tronds måte å oppføre seg på bekymrer Sara og Tom. Stadig flere skremmende situasjoner oppstår, de settes oftere og oftere i reel fare.Trond og tenåringene må tilslutt konfrontere en destruktiv diagnose: Hvordan vil livene deres bli etter dette?

Begrunnelse: Gunnar Tørnes og Gro Trollet jobber internasjonalt og har allerede utviklet og vunnet en pris for beste manus for Tåkesinn/ The Long Goodbye i Frankrike. Nå vil de ta historien hjem til Drangedal, oversette manuset til norsk og utvikle konseptet videre. Vi ser en lovende manusduo som har skrevet en sterk, nær og relevant historie som angår flere og flere mennesker  – om det å gradvis miste seg selv eller den man er glad i, i en demensdiagnose.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde