SEMINAR I MANUSUTVIKLING

Skrevet av julie den . Publisert i .

 

Sørnorsk Filmsenter ville lage en rekke korte seminarer med inspirasjon, manusutvikling og nettverksbygging og startet med ved ”Havet og Skogen”.

”Havet” ble avholdt i januar 2020 med Gro Dahle, men ”Skogen” ble tatt av Korona-nedstengningen. Så nå kommer ”Skogen” 6.-8.mai 2022.

SKOGEN:

Aristoteles, skog og bål: Skrive, utvikling og idè-forvaltning med Sørnorsk filmsenters leder Ingrid Dokka og Ingebjørg Torgersen.

NÅR: 6.-8.mai på Hafstein gård, 3691 Gransherad, 2 netter med fullpensjon
Deltakeravgift: 1.000,- , maks 8 deltagere.
Praktisk info om reisemåte gis ved påmelding.
Søknad skal inneholde:
Navn, Adresse, telefon.
Fagfunksjon, kort begrunnelse om hvorfor du vil være med. Superkort om et prosjekt du jobber med: (format/lengde og 2-3 setninger om innholdet.)
Sendes til: post@sornorskfilm.no
Søknadsfrist: 01.05 2022.
Søkere innenfor den profesjonelle spill -og filmbransjen, som bor og virker i sørnorsk regionen, vil bli prioritert (Agder, Vestfold & Telemark).

Gjennom eget arbeid med tekst og ideer skaper du og får innblikk i andres kreative universer i vår region, som dekker Vestfold og Telemark samt Agder fylker.

Det er et tilbud til den profesjonelle bransjen, manusforfattere, spillutviklere, regissører og produsenter i regionen og en unik mulighet for også at mingle med andre i regionen.

Kort om Ingebjørg Torgersen:

Filmskaper, dramatiker, dramaturg og billedkunstner med bakgrunn som kortfilmkonsulent på Norsk filminstitutt og kunstnerisk rådgiver i NRK-drama. Hun er utdannet fra Den Danske filmskolen. Siden 2003har hun drevet skoggården Hafstein i Telemark hvor hun har produksjonsselskapet Film, teater & trær, samt flere samarbeidsprosjekter innen scene og billedkunst. Den narrative filmen ligger dog i bunnen av alt hun gjør. Seminaret holdes hos Ingebjørg og i hennes skog.

 

Kort om Ingrid Dokka

 

Ingrid Falkenberg Dokka er utdannet filmhistoriker og medieviter. Hun har regissert og produsert både kort-og dokumentarfilmer og arbeidet i flere år som frilans filmkritiker samt levert filmfaglig stoff til artikler og bøker. Fra 2001 til 2016 var hun ansatt i Norsk filminstitutt i ulike stillinger. Etter fire år som filmkonsulent ved Nordnorsk filmsenter ble hun leder av Sørnorsk filmsenter i 2020. Dokka har også utdanning som frigruppe skuespiller med særlig interesse for improvisasjon.

 

 

 

 

Ingebjørg om Aristoteles, skog og bål:

Aristoteles løftet fram De tre enheter: Tidens, handlingens og stedets enhet.Hvordan bruke stedet og rommet som inspirasjon, arena, anker eller utgangspunkt i en historiefortelling? Gjennom praktiske skriveøvelser vil vi utforske dramaturgiske potensialer og forventninger. Hva slags sted er skogen? Kan forvaltning av en skog inspirere til hvordan du forvalter egne idèer og prosjekter?

Hvordan ligger filmfortelling nær de muntlige historiene vi har fortalt hverandre rundt bålet siden tidenes morgen?

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde