PRODUSENTKURS

Skrevet av julie den . Publisert i .

Sørnorsk filmsenter arrangerer en kursrekke for produsenter som ønsker å utvikle seg faglig. Kursrekka vil gå over tre samlinger (fra lunsj til lunsj).

I de to første samlingene vil du, sammen med produsent Ruben Thorkildsen, få mer forståelse for hvilket ansvar og hvilken rolle en produsent har, som leder, i å løfte prosjekter. Få dem utviklet og realisert. Løfte ambisjonsnivået. Og ikke minst, hva som trengs for å kunne ha bærekraft i det man holder på med.

Ruben Thorkildsen er en norsk filmprodusent og grunnlegger av produksjonsselskapet Ape&Bjørn, som i 2020 ble en del av Storm Films. Ruben har produsert filmer som Mer eller mindre mann, vinner av beste film i Karlovy Vary 2012, Rafiki (Cannes 2018), Wajib (Locarno 2017), The Sunlit Night (Sundance 2019) og den norske publikumssuksessen Psychobitch (2019). Han har også produsert TV-serier som Kampen (2013), Game On (2015) og Match (2018). Ruben deltok på European Producers Workshop EAVE i 2015 og er trent som Story Editor ved Torino Film Lab 2017. Han har også sittet i styret i Virke Produsentforeningen og Sørnorsk filmsenter. I 2020 mottok han Kanonprisen for Årets produsent for sitt arbeid med Psychobitch.

 

Den siste samlingen vil ha fokus på markedsføring og distribusjon, og vil holdes av Vibeke Skistad. Siste samling vil være under Kortfilmfestivalen i juni.

 

Vibeke Skistad er daglig leder i Euforia film (distribusjon). Hun har jobbet med lansering av norske spillefilmer og dokumentar i 15 år, og har sittet i styret i Norske filmdistributørers forening. Blant filmene Vibeke har jobbet med finner vi de siste årene ”Aksel”, ”Vegg Vegg Vegg”, «Vær her», ”a-ha The Movie”, ”Kunstneren og tyven”, og tidligere «Grand Hotel», ”90 minutter” og ”Føniks”, for å nevne noen.

 

 

HVORDAN SØKE :  Send oss en søknad med CV og hva du har produsert før. Det er også en fordel at du har et prosjekt enten i oppstart eller tidlig utvikling. Send søknad til julie@sornorskfilm.no. Merk mailen med PRODUSENTKURS. FRIST 11.november. Til sammen 8 kandidater vil bli valgt ut.

TID OG STED : Første samling vil være 24-25.november i Kristiansand (sted bekreftes snart). Andre samling vil være 26-27.januar på Aladdin i Kristiansand. Siste samling vil være under kortfilmfestivalen i Grimstad (datoene bekreftes i løpet av kort tid).

EGENANDEL: det er en egenandel på 1500kr per deltaker. Dette inkluderer reise, overnatting, mat og festivalpass på kortfilmfestivalen.

Har du spørsmål ? Ta kontakt med Julie!

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde