Sørnorsk filmsenter 15 års jubileum på kortfilmfestivalen i Grimstad

Skrevet av John Nomedal den . Publisert i .

På første dag av årets kortfilmfestival feiret Sørnorsk filmsenter 15 år med en jubileumssvisning av syv kortfilmer støttet av filmsenteret. Under kan dere lese et avsnitt av senterleder Ingrid Falkenberg Dokka introduksjon av programmet.

«Filmsenterets lille retrospektive kortfilmprogram er en hyllest til alle våre regissører, manusforfattere, produsenter og filmfaglige arbeidere. Det er også en hyllest til alle som har bevilget penger, støttet senteret på alle måter og som har lagt grunnlaget for Sørnorsk filmsenters livsberettigelse. Valg av filmer er som «å velge mellom sine egne barn» – helt umulig, men vi måtte ta noen valg. Vi tenker filmene i dette programmet er som små lysende fyrtårn – som signaliserer en god framtid på vegne av den sørnorske filmkunsten, og alle de som er med og skaper den.» – Senterleder Ingrid Falkenberg Dokka

Resten av hilsenen kan leses her.

For mer informasjon om filmene som ble vist se her.

Etter visningen ble publikum invitert til bobler og taler på Hestetorvet utenfor Grimstad kulturhus. Åpningsseremonien fylte Catilina kinosal med hele Norges filmbransje og etter visningen inviterte filmsenteret til middag på Apotekergården hvor både styret, tidligere senterledere, og eiere fra øst og vest deltok. En vellykket feiring for 15 åringen!

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde