Produsentskolen samling #3

Skrevet av John Nomedal den . Publisert i .

Tirsdag 6. og onsdag. 7. juni ble Sørnorsk filmsenters produsentskole samling nummer 3 gjennomført på Cafè Ibsen i Grimstad sentrum.

«Når Norge sier nei, gå til utlandet» – Elisa Pirir

Filmprodusent Elisa Pirir (Stær Filmprodctions) snakket om international co-produksjon + fokus på festival første dag.

«Distribusjon handler om mye mer enn å vise filmen din på kino» – Vibeke Skistad

På den andre dagen var distribusjon temaet med filmprodusent/distributør Vibeke Skistad (Euforia Film AS) som holdt ordet.

Mer info om kursholderne: 

Vibeke Skistad er daglig leder i Euforia film (distribusjon). Hun har jobbet med lansering av norske spillefilmer og dokumentar i 15 år, og har sittet i styret i Norske filmdistributørers forening. Blant filmene Vibeke har jobbet med finner vi de siste årene «Aksel», «Vegg Vegg Vegg», «Vær her», «a-ha The Movie», «Kunstneren og tyven», og tidligere «Grand Hotel», «90 minutter» og «Føniks», for å nevne noen.

www.euforia.no

Elisa Fernanda Pirir er opprinnelig fra Guatemala, og flyttet til Tromsø i 2007 da hun var 16 år. Pirir begynte på Den norske filmskolen på Lillehammer i 2013, og ble uteksaminert i 2016. Samme år ble Pirir ansatt som produsent i distribusjons- og produksjonsselskapet Mer Film, og var assosiert produsent på Flee og Birds of Passage, hun har linjeprodusert Bright Nights (Berlinale hovedkonkurranse), samprodusert Kings of the World som vant i San Sebastian i fjor, Burial (Hotdocs, Biennale, Visions du Reel) og Calls From Moscow (Berlinale, MoMA og hotdocs) og var linjeprodusent på Itonje Søimer Guttormsens Gritt (2021). I Januar var Pirir med og startet produksjonsselskapet Stær og i mai deltok hun i det prestisjefulle talentprogrammet Producers on the Move 2023 i Cannes.

https://www.instagram.com/staer.productions/

 

Vi takker Elisa og Vibeke for to lærerike og inspirerende dager!

Se en bakomfilm av opplegget på vår instagram.

 

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde