METOCHI – FINN DIN FORTELLERSTEMME! En opplevelse for livet.

Skrevet av John Nomedal den . Publisert i .
FINN DIN FORTELLERSTEMME!
Ny workshop på Lesbos: 29. september–6. oktober 2024!
For femte gang er Sørnorsk filmsenter sammen med Midtnorsk Filmsenter og Østnorsk filmsenter medarrangør av unik workshop på klosteret Metochi på Lesbos. Manusforfattere og regissører av dokumentar, animasjon – og/eller fiksjonsprosjekt kan søke plass!
Søknadsfrist: 5. juni – LES MER OM HVORDAN DU SØKER:
Totalt antall plasser: 15 . Fra Sørnorsk filmregion: 5.
Opplegget er støttet av NFI
METOCHI – FINN DIN FORTELLERSTEMME
Første uke i oktober 2024 inviterer vi deg som er manusforfatter og/eller regissør til inspirerende og arbeidskrevende dager på klosteret Metochi på Lesbos i Hellas. Her kan du fordype deg i ditt eget prosjekt under en høy himmel og gjennom fortrolige samtaler. Manusforfattere og regissører av dokumentar- og/eller fiksjonsprosjekt (også animasjon!) er velkommen til å søke om plass.
Unik atmosfære og sterke mentorer har gitt mer enn 40 filmprosjekter i ulike faser en knallstart på Metochi. I år er har vi med oss den anerkjente danske filmskaperen og fotografen Jon Bang Carlsen, manusforfatter Ragnhild Tronvoll og regissør Eirik Svensson på mentorlaget.
Med utgangspunkt i egne fiksjonsfilmer, dokumentarer og manus, deler mentorene sine erfaringer med deg.
Dette er femte gang Sørnorsk, Østnorsk og Midtnorsk filmsenter samarbeider om den populære workshopen på det gamle klosteret Metochi.
HVA VIL SKJE?
Våre dyktige mentorer vil ha egne bolker der de gir innblikk i sine egne oppdagelser og innsikten de har opparbeidet som kreative filmskapere. Gjennom praktisk arbeid vil du enten alene og/eller i grupper kunne utvikle ditt prosjekt og deg selv som filmskaper. Dagene blir en miks av fellessamlinger med egne prosjektpresentasjoner, forelesninger, felles workshoper og deltakernes dypdykk i eget prosjekt. Mentorene vil også være tilgjengelig for veiledning og sparring rundt deltakernes prosjekt gjennom én-til-én-møter.
Nøyaktig plan for opplegget vil skreddersys for de utvalgte deltagerne med utgangspunkt i deres prosjekt og erfaring. Med et mentorlag bestående av en erfaren filmfotograf, regissør og manusforfatter, vil vi kunne spille ut scener fra et manus for å utforske ulike valg du har som forteller. Både de som jobber med dokumentar og fiksjon vil ha utbytte av kurset.
I søknaden om plass er det viktig at du formidler hva du ønsker å oppnå, hvilke forventninger du har – og hva denne workshopen kan bidra til for deg som filmkunstner.
Vi følger klosterets rytme og en typisk dag kan se slik ut:
08:00 Frokost.
09.00 – 13.00 Felles aktiviteter/forelesning.
13.00 Lunsj
14.00-17.00 Siesta. Arbeide alene eller i gruppe.
17.00-19.00 Faglig.
19.00 Middag
OM VEILEDERNE:
Jon Bang Carlsen
Som en av Danmarks mest innovative og originale filmskapere, er Jon Bang Carlsen kjent for å ha utviklet sin egen sjanger – den radikale iscenesatte dokumentaren. Han skaper filmer som veksler mellom dokumentar og fiksjon.
Ragnhild Tronvoll
Manusforfatter utdannet ved Den Norske Filmskolen på Lillehammer. Tronvoll har blant annet gjort seg bemerket som med manus til Sykt lykkelig (2010), som vant World Cinema Jury Award på Sundance Film Festival og som var Norges Oscar-kandidat i 2011. Tronvoll samarbeidet også med regissør Anne Sewitsky på De nærmeste (2015), som vant to Amandapriser.
Erik Svensson
Utdannet regissør fra Den norske filmskolen. Kjent for sin unike visuelle stil og sterke fortellerevneevne, samt evne til å skildre komplekse følelser og relasjoner. Svensson står bak kritikerroste filmer som Natt til 17. (2014), Harajuku (2018) og Den største forbrytelsen (2020), samt tv-serien Unge lovende.
KRAV TIL DEG SOM SØKER
Du må være regissør eller manusforfatter og tilhøre enten Sørnorsk, Midtnorsk eller Østnorsk sin region. Du må søke med et prosjekt (enten fiksjon/animasjon eller dokumentar – alle formater) som er i utvikling,
Blir du valgt ut til å delta, dekkes reise Oslo-Lesbos samt kost og losji på Lesbos. DU MÅ SELV organisere og bekoste kostnader ifm. reise til/fra Oslo Gardermoen, og, hvis nødvendig, overnatting på Gardermoen natten før avreise samt diett på reisen. DETTE ER DIN EGENANDEL.
KRAV TIL SØKNADEN
Søknad med emne “Metochi 2024” sendes på e-post til ditt regionale filmsenter, på SØRNORSK til: ingrid@sornorskfilm.no
Vi vil oppfordre og prioritere søkere og søknader fra dere som IKKE har vært på Metochi tidligere (på tidligere Metochi-workshops i regi av oss).
Søknadsfrist: 5. juni 2024
LEGG VED
CV
Prosjektbeskrivelse/prosjektpitch (inkludert prosjektets premiss, hovedproblemstilling, hovedkarakter(er), format og visuelle referanser)
Hva er det du ønsker å utforske, lære mer om, hvor står du fast?
Motivasjonsbrev: Hvorfor ønsker du å delta?
Metochi – Finn din fortellerstemme er støttet av Norsk filminstitutt.
METOCHI – en opplevelse for livet.
Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde