K-Town – Endelig en ny spillefilm i Kristiansand

Skrevet av John Nomedal den . Publisert i .

«K-town er en svart komedie som best kan beskrives som et kjærlighetsbrev mellom filmene Clerks, The Big Lebowski og beltespenna i det norske bibelbeltet» – Regissør Kristian Landmark

Filmregissør Kristian Landmark debuterer i langfilmformatet med spillefilmen K-Town. Kristian er selv en vaskeekte Kristiansander, og har lagt filmens handling til byen han har vokst opp i, og bor i den dag i dag.

«Filmen følger amerikanske Lola, som svært motvillig må reise til Kristiansand – for å overbevise mannen hun forakter mer enn noen annen om å gi fra seg en enorm arv» – Regissør Kristian Landmark

På en regnfull torsdag i mars besøkte Sørnorsk Filmsenter innspillingen der tårnesuiten på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand sentrum hadde blitt omgjort til et filmsett.

Ved første øyekast ser vi filmfotografen justere lys, skuespillere som får siste touch med sminke, samt en entusiastisk regissør som er klar til å blokke scenen. Hovedpersonene Lola og Gordon er spilt av Pernille Haaland  og Jakob Berg. Scenen som jobbes med begynner med forvirring og ender opp i sinne da Gordon kastes ut av hotellrommet av Lola.

Regissør Kristian Landmark, skuespiller Pernille Haaland og fotograf Mads Nielsen
Landmark og crew
Skuespiller Jakob Berg går tilbake til posisjon.
Manus side 38.
Skuespiller Pernille Haaland in frame
Iscenesetting del 1
Iscenesetting del 2
Klapper
Filmplakaten

Filmcrewets nøkkelposisjoner er tilknyttet Kristiansand, mens filmfotografen Mads Nielsen kommer opprinnelig fra København men bor og arbeider nå i Kristiansand.
Da vi først møter Mads jobber han rommet høyt og lavt der alle lyskildene må spille på lag for å for å få riktig look på scenen. Mads og Kristian har en klar arbeidsfordeling med utrolig lite prat dem imellom;  Mads tar lys og skygge mens Kristian fokuserer på skuespillerne og scenens handling.

Regissøren vet hva han vil ha, men er åpen for justeringer både i form av skuespillernes replikkleveringer og bevegelse i rommet. Eksempelvis sitter Lola med ryggen til Gordon, og i det hun reiser seg opp skal hun kaste han ut av rommet på en-to-tre. Både måten hun reiser seg opp og kaster han ut på blir en diskusjon, men tilslutt fant hovedrolle og regissøren den rette vei å gå. Det ble en felles forståelse for at scenen ble bedre etter åtte tagninger.
Da denne scenen var i boks forlot Sørnorsk Filmsenter filmsettet, mens Kristian, Mads, Pernille, Jakob og resten av crewet utvidet hotelloppholdet resten av dagen.

K-town er produsert av Landmark Film AS ved Kristian Landmark, og blir distribuert gjennom Fidalgo AS ved Frank L. Stavik.

K-town får premiere i september. Mer info om premieren kommer.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde