«Følelsen av sommer lukten av høst» fikk Neo-ideutviklingstøtte av NFI

Skrevet av John Nomedal den . Publisert i .

«Som vi alle vet – tar det tid å utvikle, å lete, å finne, å spisse og ikke minst å være tro mot sin egen stemme som filmskaper»– Regissør Ingrid Liavaag

I oktober fikk filmskaper Ingrid Liavaag ideutviklingstøtte fra konsulent Rodrigo Stoicheff i NFI. Støtten gjør Ingrid er nå inne i Neo ordningen ved Norsk Filminstitutt for å utvikle sin første langfilm «Følelsen av sommer lukten av høst«. Denne filmen har fått tidlig utviklingsfase hos Sørnorsk Filmsenter og het da «Rachel Normann».

«Følelsen av sommer lukten av høst»

Kort sammendrag av filmen:

Legen Nor (35) prøver å kontrollere naturens kaos ved å bryte ned egen kropp i et forsøk på å stoppe sin egen reproduksjonssyklus, mens hun kjemper for å komme overens med sin kvinnelige identitet – en plan i strid med jobb, familie og nye relasjoner på gamle trakter.

Denne langfilmen utforsker identitet, gjennom historien til en ung lege som kjemper mot samfunnets forutbestemthet av henne. Filmen skal spilles inn om sommeren hvor lyset, naturen og havet spiller en betydelig rolle. Naturens kaos vil stå i kontrast med det mest hybristiske av menneskets instinkt: kontroll. 
Ingrid Liavaag skriver til oss at hun vil skape en sjangerfilm med innslag av magisk realisme. 

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde