KYSTENS NOMADER

I over hundre år levde en norsk minoritet sine liv i båter. De gikk under mange navn, bl.a. «fant», «splint», «fuss», og «tater» – selv titulerte de seg stolt som «reisende». «Kystens nomader» vil fortelle historien om et folk med eget språk og musikk, om sterke familiebånd, om frihet og stolthet – og om å bli møtt med hån, forfølgelse og tvangsintegrering.

Begrunnelse: Kystens nomader oppfattes som en etterlengtet dokumentarfilm om en av Norges eldste minoriteter, De reisende. Mange kjenner lite til det reisende båtfolket, som utgjorde en viktig del av det norske mangfoldet som eksisterte før 2. verdenskrig. Moderne samfunnsutvikling og styresett kom til å utgrense denne folkegruppen. I filmen Kystens Nomader gås sporene opp igjen og vi får se dokumentasjon på et folk, en kultur og et levesett som i dag lever mest i minnene.

Regissøren har lang erfaring med dokumentarfilmer basert på historisk materiale, sist med filmen Slaveskipet (2020). Der som her fortelles en sterk historie i en fin balanse mellom dramatiserte iscenesettelser og dokumenterbare fakta.

 

 

  • Produsent
    Media Service As
  • Regi
    Ole tellefsen
  • Kontakt
  • Varighet
    55 min.
Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde