Søk prosjektet ditt til The Nordic Climate Story Lab

Skrevet av John Nomedal den . Publisert i .

Differ Media er stolte av å lansere den første Nordic Climate Story Lab i partnerskap med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX i København. 

Målet med Climate Story Lab er å fremme de viktigste klimahistoriene i Norden, og støtte opp om dokumentarskapere i deres arbeid med å snu den globale klimakrisen. Den første delen av CSL Nordic vil være en lukket workshop med de utvalgte prosjektene høsten 2023.

Prosjektet vil kulminere i et større arrangement på CPH:DOX 2024, hvor vi inviterer alle gode krefter til å dele kunnskap og diskutere målrettet hvordan vi som historiefortellere kan bidra til å endre retningen for klimakrisen. 

Ved å samle et mangfold av perspektiver og ekspertise, skal Climate Story Lab styrke nordiske dokumentarskapere i deres arbeid med å skape historier om klimakrisen og hvordan vi kan løse den. Teamene bak får mulighet til å møte finansiører, vitenskapsfolk og sivilsamfunn for å bidra til å utvikle mest mulig påvirkning og impact med sine filmer. Til slutt får de presentere sine prosjekter på CPH:DOX 2024. Filmskaperne vil få individuell oppfølging, samt støtte til reise og opphold. 

Climate Story Lab er et initiativ fra den internasjonale organisasjonen DocSociety og har funnet sted på ulike steder over hele verden siden 2019. Differ Media (Norge) og Hum Studio Interactive (Sverige) er prosjektledere for den første i Norden. Climate Story Lab Nordic er støttet av DocSociety, FrittOrd, Minor Foundation for Major Challenges.

Les mer og søk her. 

Søknadsfrist 15. mai!

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde