Arkiver: Ferdigstilte

Spatial Operations II(Island)

Vi følger en gruppe fra Kulturmilitsen, som gennemfører en aktion/kunstinstallation ved Svartifoss i Island. Det er gruppens sjette kunstprojekt i naturen.

The Outing

image001

En poet/musiker innlegges til avrusning for sin heroinavhengighet – godt hjulpet av en streng matrone av en sykepleierske. Vel hjemme igjen i sitt lille trehus i utkanten av en fjellbygd – ren og rusfri – er han uforstandig og gir henne fri for helgen. Ramt av en akutt mangel på inspirasjon, begynner hans tanker å streife bort fra den solide, smale vei; på tross av en indre sansing av å være på avveie, forsvinner han ut kun iført pyjamas og vandrer ut av byen. Flakkende, og dog ganske målbevisst mot en form for avgrunn. Etter noe tid, gjennomvåt og frysende, ser han et lite hus og han vet med ét at det er der alle hans hemmelige og farlige drømmer bor.

En arthouse kortfilm med musikledsagelse af Nick Caves ”Hallelujah”. Filmen er en blanding af live action og model-animation

Livet på Setesdalsbanen

173842258

Vi er i industribygda Vennesla, som ligger i indre Agder, nord for Kristiansand. I de store verkstedhallene på den gamle Setesdalsbanen arbeider Vidar og de andre tog-entusiastene med å reparere på de gamle ærverdige damplokomotivene. Til våren skal de ut på skinnene igjen. Vidar Krogstad har vokst opp på Setesdalsbanen, og reparert gamle lokomotiver helt siden han hang i beina på faren sin som også arbeidet her. Vidar er sjenert, men klarer aldri å la være med å le kjempehøyt av sine egne vitser, han er også kunnskapsrik og unik på sitt fagfelt. Han er selvlært, og har jobbet gratis her i alle år, og ble fast ansatt i september 2013. Han er lidenskapelig opptatt av å bevare Setesdalsbanen. Folk sier at uten Vidar hadde Setesdalsbanen stoppet. Det alle gleder seg til er når snøen har smeltet, fyre opp kullet i lokomotivenes dampovner, og sette jernhesten ut på den første turen.

På et hav i krig – En Krigsseilers Historie

Høsten 1939 reiste 19 år gamle Søren Brandsnes til sjøs. Lite ante han og tusenvis av andre sjøfolk hva de neste årene skulle bringe av lidelser og mareritt. 94 år gammel er han en av de få gjenlevende krigsseilerne som ønsker å fortelle sin dramatiske historie.

Ved utbrudet av andre verdenskrig var Norge en av verdens største sjøfartsnasjoner med sin handelsflåte på nærmere fire millioner bruttotonn. Skipene var i fart over hele verden. De var tilstede på alle de store hav og en rekke mindre skip var engasjert i nær- og kystfart. Den 3. September 1939 senket en tysk ubåt det engelske passasjerskipet Athenia uten forvarsel. Krigen på havet var et faktum.

Mer enn 34 000 norske sjøfolk risikerte nå livet. Skipene var dårlig utstyrt mot den tyske krigsmaskinen. Kryssere, slagskip, flyteminer, ubåter og fly gjorde at de aldri kunne føle seg trygge. De var ved fronten 24 timer i døgnet. For 4500 av dem ble havet deres siste hvilested.

Snømann

Da en åtteåring prøver å få med faren sin på å leke i snøen, krysser han en grense han ikke visste fantes.

Small Talk

Familien Dvergnes har det som mange andre sørlandsfamilier – de taler om stort og småt og nok især det sidste. Problemer har de en tendens til at mene forsvinder, hvis man bare ikke taler om dem.

Dans for Livet

Vilde er 12 år og aktiv udøver af Halling fridans. En dans, hvor det normalt er drenge, som konkurrerer. Men Vilde er god og danser blandt andet i håb om, at hun gennem dansen kan overbevise sin elskede bedstefar om, hvor højt hun elsker ham. Højt nok til, at han må vinde over kræften. Vilde har også en stor døling-hest, hun elsker naturen, som hun lader sig inspirere af, når hun danser. Dansen, naturen og bedstefar er noget af det som giver livet mening.

Skulk

Filmen følger tre 12-årige, som bor i en lille industriby. De hænger lidt omkring, keder sig måske til med lidt og for at få tiden til at gå forsøger de at finde en musiker de kender. Måske vil han spille for dem. Ingen forventer noget af dem, ingen stiller krav, men alligevel går tiden for dem og venskabet forandres i løbet af filmen.

Vinn eller Forsvinn

I en tid hvor idétørken på showsiden i tv-branchen er altoverskyggende, slog ideen ned som et lynnedslag, da vores studievært læste nok en historie om uretfærdig behandling af asylsøgere. Afgørelserne om hvem som får lov til at blive i Norge virker baseret på tilfældigheder. – I «Vinn eller forsvinn» har alle muligheden for at vinde. Showet vil repræsentere et paradigmeskifte indenfor underholdningsbranchen totalt set, som en grænsesprængende kombination af en reel politisk løsning og tv-underholdning. Her kan man virkelig snakke om at «alt står på spil» for deltagerne, som kæmper for en præmie som kan forandre deres liv. Vind (en plads i Norge) eller forsvind.

De Bortførte Barna

www.slidepoint-1

Hvert år bortføres norske barn af en far eller mor, som ikke har fået forældremyndigheden. I de tilfælde, hvor barnet er bortført af moren er det ekstra svært at få barnet tilbage – for barnet har det jo sikkert godt sammen med sin mor. En del fædre hyrer detektivbureauer for at få børnene igen. I denne serie forsøger programlederen at skabe dialog mellem de to parter, så barnet kan vende tilbage uden endnu en traumatiserende kidnapning.

  • 1
  • 2
Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
kirsten@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde