Sjanger: TV-dokumentar - serie

VARIAGY

Et historisk dokudrama fra tidlig middelalder om en ung mann som blir jaget halvdød ut av landet sitt og får en eventyrlig reise til mektige riker i øst. Etter 16 år og en enorm suksess vender han tilbake til Norge for å ta hevn, kreve tronen og bygge en nasjon inspirert av det han
hadde lært.

Med Ukraina som bakteppe og lange historiske forbindelser til Norge, blir dette også en dagsaktuell film/serie om hvem som egentlig eier
sannheten, om kildekritikk, propagandaens verktøy – i evige maktkamper og dens påvirkning i historieomskrivning, helt frem til i dag, i morgen, neste uke og kanskje i årene som kommer.

BEGRUNNELSE: En intrikat, men spennende måte og formidle norsk og europeisk historie på. Vi vet at nordmenn reiste ut i verden og la mange riker under seg. Lite visste vi at historiens klør fremdeles banker på vår dør.

EKSTREM FAMILIE

UTVIKLING – DOKUMENTAR SERIE

Såkalte ekstremsporter blir gjerne oppfattet som utilgjengelige for de fleste. Bare de tøffeste kan kaste seg ut i en paraglider, klatre Store Skagastølstind eller surfe bølgene på Lista.

Men er det egentlig slik?

Vi jobber med en dokumentarserie der vi skal følge små og stor – eksperter og nybegynnere – i en del idretter som har fått merkelappen ekstremsport, men som faktisk er familievennlige. Vi ønsker å ta barnas point of view, og forstå hvordan det ser ut fra deres perspektiv.

Begrunnelse: Dette kan bli en fin og medrivende dokumentarserie for TV, der et ekstremsportmiljø blir skildret fra barnas ståsted. Det ligger an til mange spennende opplevelser og dramatiske, men fine skildringer av natur på sitt beste og på sitt mest utfordrende. I bunn og grunn handler dette om det å være i naturen på en respektfull og sikker måte – for å kunne utøve sin sport.

MYSTERIET MARIANNE, sesong 2

Underveis i og etter publiseringen av dokumentarserien «Mysteriet Marianne», dukket det opp en lang rekke tips og ledetråder som redaksjonen nå ønsker å følge opp. Og kanskje kan  dette gi det endelige svaret på gåten: Hvem bortførte og drepte barnet Marianne Rugaas Knutsen, Sørlandets hittil største drapsgåte?

Begrunnelse: Prosjektet i utvikling for en mulig sesong to av serien, viderefører det store arbeidet som ble nedlagt sesong 1. Det var stor publikumsinteresse da første sesong gikk på TV2 høsten 2020. En mulig ny sesong følger sporene videre, med sterke indikasjoner på å finne hvem som stod bak bortføringen av vesle Marianne Rugaas Knutsen fra Risør.

Dyrepasserne

Dyrepasserne er en tv-serie, som handler om dyr og dyrepassere i Dyreparken i Kristiansand. Serien er godt funderet i den norske befolkning gennem en række sæsoner. I denne sæson ønsker Media Service AS og Novemberfilm AS dels at gå tilbage til mere fokus på dyrepasserne og deres forhold til dyrene, men først og fremmest også lægge alle dele af produktionen på Sørlandet.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde