Sjanger: TV-dokumentar - serie

KUNSTNERE FRA KRISTIANSAND

En eksperimentell og underholdene serie med 10 mini portretter av markante kunstnere tilknyttet regionen.

I hvert portrett skal vi følge kunstneren gjennom skapelsesprosessen av et kunstverk, underveis blir han/henne utfordret til å utdype sin kunstneriske tilblivelse, åpne seg opp om personlige opplevelser som ligger bak deres utrykk, hva de ønsker å formidle, drivkraften, hvordan de ønsker å påvirke omgivelsene, fremtidsvisjoner. Opptakene støttes av private fotografier og arkiv film.

Begrunnelse: En serie om kunstnere og kunstens synliggjøring betydning i samfunnet. Regissøren har tidligere hevdet seg på høyt nivå med flere sterke kort-og dokumentarfilmer, sist selvbiografiske kinodokumentaren Den natta pappa hentet oss (2017).

MYSTERIET MARIANNE, sesong 2

Underveis i og etter publiseringen av dokumentarserien «Mysteriet Marianne», dukket det opp en lang rekke tips og ledetråder som redaksjonen nå ønsker å følge opp. Og kanskje kan  dette gi det endelige svaret på gåten: Hvem bortførte og drepte barnet Marianne Rugaas Knutsen, Sørlandets hittil største drapsgåte?

Begrunnelse: Prosjektet i utvikling for en mulig sesong to av serien, viderefører det store arbeidet som ble nedlagt sesong 1. Det var stor publikumsinteresse da første sesong gikk på TV2 høsten 2020. En mulig ny sesong følger sporene videre, med sterke indikasjoner på å finne hvem som stod bak bortføringen av vesle Marianne Rugaas Knutsen fra Risør.

Dyrepasserne

Dyrepasserne er en tv-serie, som handler om dyr og dyrepassere i Dyreparken i Kristiansand. Serien er godt funderet i den norske befolkning gennem en række sæsoner. I denne sæson ønsker Media Service AS og Novemberfilm AS dels at gå tilbage til mere fokus på dyrepasserne og deres forhold til dyrene, men først og fremmest også lægge alle dele af produktionen på Sørlandet.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde