Sjanger: spill

ISBÅTEN

UTVIKLING – SPILL (andre utviklingsfase-2021)

PC/MAC, Konsoll

Sjanger: Cooking, Exploration, RPG

Tenk Zelda utforskning og matlaging møter Norske isbåten. — Et Iskremkokkelerings- og maritimt utforsknings-spill! Du har en båt, en iskremmaskin og en drøm! Utforsk en stor skjærgård, samle ingredienser fra naturen og komponer dine egne unike iskremer. Bygg nære vennskap med livlige karakterer som har drømt om sin favoritt-is. Sett ditt avtrykk på verdenen, utfør oppdrag og oppgrader båten din.

Begrunnelse: Spillet er i god utvikling. Isbåten har et originalt univers, med en bevisst målgruppe (fra 10 år). Spilldesignet oppleves som friskt og originalt. Målet med spillet er å øke kunnskap på mange felt, i tillegg til å underholde. Spillet oppleves som innholdsmessig unikt, samtidig som spillopplevelsen og sjangeren er godt kjent i et stort marked. Spillet har også fine muligheter for interaktivitet. Det skal produseres en demo av spillet på sikt.

VASSGARD:VÅRT DOBBELTLIV

UTVIKLING – SPILL

PC/MAC, MOBIL, KONSOLLSPILL

Sjanger: Science fantasy – etterforskningseventyr

På Vassgard, ein planet som er ganske lik vår verd, er mange av folka huldrer. Dei har hale til telepatisk antenne. I landet Søreg har det brote ut borgarkrig mellom eit gammalt jarlerike og ein ny republikk. Spionen Årid vil skifte side til republikken, men AI-kollega Torbjørg bremsar henne. Dei blir til ein blanda personlegdom, og spelaren bestemmer gjennom ulike val kva side som vinn i krigen.

Begrunnelse: Spillet er beskrevet visuelt og spennende. Det norrøne universet inviterer til et stort mangfold på alle plan. Man kan ane at spillutvikler tilhører en rik fortellertradisjon, både i språk og beskrivelse av spilluniverset. Vurderingen av markedsposisjoneringen er spennende og virker relevant og velfundert.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde