Sjanger: spill

Pocket Universe

En øko-futuristisk fortelling som tar deg på en reise i natur og teknologi, historiefortelling og kunst.
I en postapokalyptisk verden der jorda er splintret i biter, reiser man mellom fragmenter plassert i terrarier der man må løse oppgaver knyttet til energi og økologi for å komme videre.

Plattform: PC/Mac
Sjanger: Eventyr/Sandkasse

Voidcast

I actioneventyret «Voidcast» tar du rollen som elitesoldaten Adrestia, som må til et mystisk romskip for å stoppe tvillingsøsteren sin.
Spillet kombinerer romersk estetikk med science fiction og horror i et metroidvania-spill med vekt på utforskning og fokus på smarte og utfordrende kamper.

TAGTWO

Tagtwo er et taktisk lagspill som spilles utendørs og benytter miljøet spillerne er i som en sentral del av spillet. Tagtwo vil engasjere spillere på mange flater for å gi unike spillopplevelser. Digitale og fysiske spillere vil både samarbeide og konkurrere. Hybrid gaming kaller vi det.

Sloss

SLOSS er et nytenkende sloss-spill. Det handler mest om å mestre taktikk, huske mønstre, trene opp reaksjonsevne og å konkurrere. Spillet er anderledes enn mange i sin sjanger da det fokuserer mer på utførelse av kamp-kunst og visuelt inntrykk, enn vold.

Den Ville Verden

Jorda er på randen til et eksplosivt utbrudd. Kan dyrene i skogen stoppe det før det er for sent?
Den Ville Verden er en øko-thriller i dataspillform, hvor man spiller som ulike dyr som må komme sammen for å gjøre noe før katastrofen inntreffer.

Begrunnelse: Et originalt spill med relevant og fin tematikk. Spillet både underholder og informerer og har en klar målgruppe.

SØPPELSANKERNE

UTVIKLING – INTERAKTIV PRODUKSJON/SPILL

Søppelsankerne er et spill i edutainment sjangeren for barn i alderen 6-12 år. Spillet er et multiplayer «lag-mot-lag» spill og går ut på at man først bygger en ubåt, og så bruke denne til å lete etter søppel i et stilisert hav. Spillet foregår i korte runder og er tenkt å i hovedsak spilles med mannskap på to personer der en styrer ubåten, og en er mekaniker. Laget som finner «best» søppel vinner runden. Vinnerlagets Ubåt kan i fremtiden pensjoneres til et «online hav» der man kan finne alle vinner-ubåter og se dem kjøre rundt og vilkårlig leter opp søppel. Spillet vil i hovedsak fokusere på bevisstgjøring rundt marin forsøpling og nedbrytningstid av gjenstander i hav.

Begrunnelse: Utviklingstilkskuddet skal bidra til å ferdigstille spillets neste utviklingsfase, slik at det kommer i posisjon til produksjon og lansering.

 

ISBÅTEN

UTVIKLING – SPILL (andre utviklingsfase-2021)

PC/MAC, Konsoll

Sjanger: Cooking, Exploration, RPG

Tenk Zelda utforskning og matlaging møter Norske isbåten. — Et Iskremkokkelerings- og maritimt utforsknings-spill! Du har en båt, en iskremmaskin og en drøm! Utforsk en stor skjærgård, samle ingredienser fra naturen og komponer dine egne unike iskremer. Bygg nære vennskap med livlige karakterer som har drømt om sin favoritt-is. Sett ditt avtrykk på verdenen, utfør oppdrag og oppgrader båten din.

Begrunnelse: Spillet er i god utvikling. Isbåten har et originalt univers, med en bevisst målgruppe (fra 10 år). Spilldesignet oppleves som friskt og originalt. Målet med spillet er å øke kunnskap på mange felt, i tillegg til å underholde. Spillet oppleves som innholdsmessig unikt, samtidig som spillopplevelsen og sjangeren er godt kjent i et stort marked. Spillet har også fine muligheter for interaktivitet. Det skal produseres en demo av spillet på sikt.

VASSGARD:VÅRT DOBBELTLIV

UTVIKLING – SPILL

PC/MAC, MOBIL, KONSOLLSPILL

Sjanger: Science fantasy – etterforskningseventyr

På Vassgard, ein planet som er ganske lik vår verd, er mange av folka huldrer. Dei har hale til telepatisk antenne. I landet Søreg har det brote ut borgarkrig mellom eit gammalt jarlerike og ein ny republikk. Spionen Årid vil skifte side til republikken, men AI-kollega Torbjørg bremsar henne. Dei blir til ein blanda personlegdom, og spelaren bestemmer gjennom ulike val kva side som vinn i krigen.

Begrunnelse: Spillet er beskrevet visuelt og spennende. Det norrøne universet inviterer til et stort mangfold på alle plan. Man kan ane at spillutvikler tilhører en rik fortellertradisjon, både i språk og beskrivelse av spilluniverset. Vurderingen av markedsposisjoneringen er spennende og virker relevant og velfundert.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde