Sjanger: Novellefilm

Dr. Jekyll og Mr. Hyde – på tegnspråk!

Historien i «Dr. Jekyll og Mr. Hyde» skal bli til en ny og innovativ norsk kortfilm på tegnspråk. Kjernen i denne klassikeren fra Robert Louis Stevenson omhandler en dualitet som eksisterer både i samfunnet og i oss selv. Forholdet mellom fortellingen og hvordan dette uttrykkes i tegnspråk, er den originale tilnærmingen til en kjent klassiker.

 

 

872 – Kongerikenes fall og landets fødsel

Kong Harald herjer i Norge for å samle alle høvdingerikene under hans kongedømme. Han kjemper innbitt, for Harald vet at det er bare om han lykkes at han får kvinnen han har lagt sin elsk på, Gyda, kong Eriks vakre datter – men kongene av Agder, Rogaland og Hordaland nekter å underkaste seg.

Vi følger smeden Bjørn Vikarfroste fra Hordaland, skjoldmøy Åsa Halvgrimsdotter fra Rogaland og Torstein Egdejarl fra Agder, inn i det skjebnesvangre året 872. Et år som ender med at de tre følger med sine konger om bord i langskipene – med kurs mot Haralds hær i Hafrsfjord.

VIKINGJENTA TORA

UTVIKLING 2 – KORTFILM

Hovedpersonen Tora er 10 år og høvdingdatter. Hun fornektes av sin far som tror hans kone har vært utro da både hun og høvdingen er blonde, mens Tora er født med illrødt hår. Moren dør i barsel og kan ikke forsvare seg. Tora vokser derfor opp blant trellene, blir en opprører og får et spesielt forhold til en trell av kinesisk opphav.

Barna skal underholdes, men også se at styrke kan komme innenfra; at man kan få til noe selv om man trykkes ned og ikke minst at man kan finne venner blant ukjente.

Dette er den første av flere produksjoner hvor location og handling er lagt til vikingtid i Vestfold og Telemark.

 

UTRO

UTVIKLING – NOVELLEFILM, 55 min.

Utro er en samling på syv monologer, som sammen former et portrett av et utroskap som har funnet sted. Den første fortelleren gestaltes av hovedkarakteren Birgitte, deretter introduseres hennes bedratte ektemann Kyrre, så elskeren Ola. Og slik fortsetter det med våre til sammen fem karakterer. Det hele blir et slags brettebilde, hvor man får en flik av det den forrige har tegnet, og en større historie foldes ut.

Begrunnelse: Manusforfatterduoen Sonja Evang og Per Schreiner er en spennende match. Begge erfarne og prisbelønte manusforfattere og forfattere, innenfor teaterdramatikk, tv-serier og spillefilm. Nå ønsker de sammen å forske på hvordan tekst kan utvikle seg og bli levende i møte med skuespillere – for så igjen ende opp som et produksjonsklart manus.

 

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde