Sjanger: Novellefilm

UTRO

UTVIKLING – NOVELLEFILM, 55 min.

Utro er en samling på syv monologer, som sammen former et portrett av et utroskap som har funnet sted. Den første fortelleren gestaltes av hovedkarakteren Birgitte, deretter introduseres hennes bedratte ektemann Kyrre, så elskeren Ola. Og slik fortsetter det med våre til sammen fem karakterer. Det hele blir et slags brettebilde, hvor man får en flik av det den forrige har tegnet, og en større historie foldes ut.

Begrunnelse: Manusforfatterduoen Sonja Evang og Per Schreiner er en spennende match. Begge erfarne og prisbelønte manusforfattere og forfattere, innenfor teaterdramatikk, tv-serier og spillefilm. Nå ønsker de sammen å forske på hvordan tekst kan utvikle seg og bli levende i møte med skuespillere – for så igjen ende opp som et produksjonsklart manus.

 

VIKINGJENTA TORA

Kortfilmen om Vikingjenta Tora er basert på Vestfold og Telemarks vikinghistorie og skal ta oss med på eventyr og spenning i vårt nærområde.

Begrunnelse: Fantasifabrikken AS i Tønsberg har gjennom årenes løp levert gode og populære filmer rettet mot den yngste målgruppa (eks: Gråtass-filmene). Med utviklingen av et nytt konsept om vikingjenta Tora, strekkes et historiske bånd tilbake i tid, for å skape et troverdig univers i vikingfylket Vestfold og Telemark. Produksjonsselskapet har med dette stor tilgang på flotte locations, historisk kompetanse og god medvirkning fra ulike bransjer i regionen.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde