Sjanger: Manus-utvikling

Aldri Mer Alene – manusutvikling, spillefilm

I Aldri Mer Alene oppdager Maja at hun er en «bytting», byttet bort ved fødselen, av mystiske skogstroll for å kunne vokse opp blant mennesker. Nå, 16 år etter, har trollskapningene kommet for å bytte henne tilbake. Skal hun følge sitt trollblod tilbake til skogen eller forbli i menneskenes verden hvor hun alltid har følt seg alene? Aldri Mer Alene er et moderne eventyr som utforsker temaer som tilhørighet og selvoppdagelse, med ungdom som målgruppe.

BEGRUNNELSE: Ola Martin Fjeld er en prisbelønnet, erfaren manusforfatter og regissør innen kortfilm og reklame. Manuset har i 2023 vært utviklet gjennom den nasjonale manusworkshopen B-HUB, et samarbeidsprosjektet mellom SNFS og Barnefilmefestivalen. Her utvikles det originalmanus til nye norske spillefilmer for barn og unge. Aldri mer alene er ett av tre sørnorske prosjekter som nå utvikles i B-HUB. Aldri mer alene skrives sammen med manus- og (fagutdannet) barnebokforfatter Sanne Mathiassen.

Legendens siste raid

Legendarisk råner må vende tilbake til heimbygda i Indre Agder, samle den gamle gjengen, stjele bildeler og gamle kjøleskap for å redde slektsgården fra å havne i lomma på den latviske mafiaen.

BEGRUNNELSE: Den folkelige tilnærmingen til fortellingens univers kan ha gode muligheter for realisering, som en sterk og underfundig «sørnorsk» lavbudsjetts spillefilm. Steffan Strandberg regnes som en av de mest etablerte regissørene i den sørnorske filmregionen, og han jobber i alle formater. Med sin fine humoristiske sans og dyp forståelse for den menneskelige psyke, har vi tro på at dette manustilskuddet vil framkalle en historie vi bare har lengtet etter å se på film.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde