Sjanger: Lang fiksjon

Aldri Mer Alene – manusutvikling, spillefilm

I Aldri Mer Alene oppdager Maja at hun er en «bytting», byttet bort ved fødselen, av mystiske skogstroll for å kunne vokse opp blant mennesker. Nå, 16 år etter, har trollskapningene kommet for å bytte henne tilbake. Skal hun følge sitt trollblod tilbake til skogen eller forbli i menneskenes verden hvor hun alltid har følt seg alene? Aldri Mer Alene er et moderne eventyr som utforsker temaer som tilhørighet og selvoppdagelse, med ungdom som målgruppe.

BEGRUNNELSE: Ola Martin Fjeld er en prisbelønnet, erfaren manusforfatter og regissør innen kortfilm og reklame. Manuset har i 2023 vært utviklet gjennom den nasjonale manusworkshopen B-HUB, et samarbeidsprosjektet mellom SNFS og Barnefilmefestivalen. Her utvikles det originalmanus til nye norske spillefilmer for barn og unge. Aldri mer alene er ett av tre sørnorske prosjekter som nå utvikles i B-HUB. Aldri mer alene skrives sammen med manus- og (fagutdannet) barnebokforfatter Sanne Mathiassen.

Arven – manusutvikling, spillefilm

Historien er basert på sanne hendelser rett etter den store Alta-utbyggingen på 1980 tallet, og konsekvensene av aktivismen der – på begge sider av «leirene». Ideen til manuset er inspirert av virkelige hendelser og satt fiktivt til vår tid, med utbyggingen av vindmøller i sårbare samiske beiteområder. Historien gjentar seg. Grønt skifte går atter en gang på bekostning av folkene som lever i pakt med naturen og tar vare på den.

BEGRUNNELSE: Ideen til manuset som skal utvikles, oppleves som relevant, kunstnerisk sterkt og med gode muligheter til å bli en spillefilm. Morten Løge var co-produsent på spillefilmen Perleporten (2023) hvor han også spilte hovedrollen i filmen.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde