Sjanger: kortfilm

En dag med faren min

En ung mann Moa tilbringer en dag sammen med sin gamle far Hassan som har demens. I løpet av filmen utspiller det seg en dag der far og sønn prøver å minnes, fortolke hverandre og finne fram til felleskapet fra fortiden. Sammen får de en forståelse av fortid, nåtid og fremtid.

 

 

Bilde av Mohsen Matory

Trekkfugler

To kompisar tek ein pause frå byen på ei moderne og luksuriøs hytte i skogen. For å få tida til å gå sysselset dei seg med middelklassehobbyar, fancy teknologiske innretningar og småprat rundt bekymringar om konsekvensane av klimaendringane, mellom anna for trekkfuglar. Nivået på samtalen, i kombinasjon med bileta, gjer at hovudpersonane sitt forsøk på å “fordjupa seg” i naturen verkar påtvungen og keitete. Men, eit plutseleg skifte av perspektiv vil føra dei til ei ny tilstand av bevissthet.

 

Runde 2

Etter å ha ligget sammen for første gang er det bare god stemning mellom Hanne og Daniel. Men det hele forandrer seg når Daniel vil ha sex en gang til, men denne gangen lytter han ikke til Hanne sitt ønske om å bruke kondom.

Prosjektet er en kortfilm som utforsker samspillet, eller mangelen på sådan, mellom mann og kvinne, og hvordan dette gir seg utslag i at grenser kan bli krysset som ikke bør krysses.

 

Arvesmerte

En kortfilm om å leve med depresjon og konsekvensene av et selvmord.
«Et selvmord avslutter ikke smerten, det bare gir den videre til andre.»

Reisen til bak verdensrommet

Vi følger et par i et romskip som har som mål å reise bak verdensrommet der de skal videreføre menneskeheten ettersom kloden er ubeboelig.

Filmen en sort komedie der absurditetene oppskalerer seg i takt med hvor lang tid de har vært innestengt i dette bitte lille romskipet. Disse absurditetene gjenspeiler hovedrollenes indre psykiske tilstand som hele tiden forverrer seg.

Untitled

This short on casual racism waits with mixed race Norwegian couple after missing a train to dinner with their parents. Casual or everyday racism is so commonplace that it’s often normalized and infused into our daily lives. Often going unnoticed (except for the person feeling the impact) and therefore, unaddressed. Untitled is to build awareness so viewers can begin to challenge everyday forms of injustice and realizing that this is socially unacceptable and more importantly, global.

Santhony

Kunstneren Anthony «Tony» Higginson skulle i desember 2020 gjennomføre en serie pop-up kunstperformanceer rundt omkring i byen, og vi ble forespurt å filme deler av dette i den forbindelsen. Ideen til kortfilmen åpenbarte seg umiddelbart i løpet av den første samtalen mellom regissør Amodei og Higginson. For regissør Rikard Amodei var historien, i den konteksten, meget gjenkjenbar i seg selv og i egen familie.

 

Kanskje

PRODUSKJON – KORTFILM

Bibliotekaren Maria hjelper den litt eldre kunden Stina å sjekke ut noen bøker rett før stengetid. De to småsnakker, og Stina oppfører seg mer og mer rart.

Sakte går det opp for Maria at Stina kanskje har andre motiver enn å låne bøker.

 

ROTTEFANGEREN

UTVIKLING – KORTFILM

Rottefangeren er en filmatisering av den kritikerroste boken «Rottefangeren fra Sorø» av Gaute Heivoll. Den første i serien «Estragons historier», hvor hver bok tar for seg en av de syv dødssyndene. I «Rottefangeren» er dødssynden fråtseri.

Begrunnelse: Rottefangeren er et spennende animasjonsfilmprosjekt som har funnet sin rette produsent.

Bilde : John-Kenn Mortensen

OKSEBLOD

PRODUKSJON – KORTFILM

Okseblod er om en familie som har slitt, levd, grått, sett sola stå opp og regnet sildre over
åker og eng i generasjoner. Det er en historie om sårbarhet og tradisjon. Om folk og buskap,
og om å overleve side ved side med det som setter mat på bordet. Dette er en historie som spiller seg ut noen korte sommer uker da den voksne datteren Ingrid kommer hjem til gården, der faren Oscar sliter med å holde gården i hevd, ettersom han blir eldre.

Manus til filmen er skrevet av Jeanne Bøe fra Siljan, som også skal spille hovedrollen Ingrid.  Regi vil være ved Gard B. Eidsvold, og musikk vil komponeres av Nils Petter Molvær.  Filmen produseres av Geir Bergersen hos Skagerak Film AS.

Begrunnelse: Jann Bøes manus imponerer og historien løfter fram et Norge som er i ferd med å forsvinne. Tradisjoner går i glemmeboka og slekter dør ut – og kanskje det er borte for alltid. Dette kan bli både en rørende og morsom film om liv og problemstillinger man ikke ante eksisterte, men som likevel kjennes nært og kjent.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde