Sjanger: Dokumentar

Løvehjerte

«Løvehjerte» er en film som skal snakke med utestemme om ting som er så vanskelige at det knapt hviskes om. Historien til Jan Frode er et vitnesbyrd om menneskets kraft til å overvinne motgang. Til tross for tilsynelatende uoverstigelige utfordringer gjennom livet, mistet han aldri håpet. Hans besluttsomhet til å holde ut, og komme videre, er inspirerende!

Dokumentaren «Løvehjerte» er en historie om motstandskraft, håp og den uknuselige menneskelige ånden. En historie om en overlever.

Sven Foyn – gutten ingen hadde tro på

Den lite kjente historien om en av Norges viktigste gründere historisk sett. Tønsberg-mannen som, mot alle odds, skapte et 100-årig industrieventyr. En epoke som mange i dag mener vi bør skamme oss over.

Utgravninger

I et år dykker vi ned i kvinnekroppen gjennom hverdagen til seks gynekologer og en operasjonsrobot’s ved Sørlandet sykehus i Arendal. Hvordan står det til med kvinnehelsen i distriktsnorge etter at den første kvinnelige legen ble ut eksminert i 1893?

Utgravninger (arbeidstittel) er en lang dokumentarfilm. Ved å følge legene og roboten over et år på sykehuset, får vi et unik innblikk i deres travle arbeidshverdag hvor kvinnehelse står i fokus. Tematikken belyses fra arbeidernes perspektiv.

Plentyranet og duften av Nirvana

Julen 1977 blir varehuset «Plenty» ranet i Porsgrunn. En ekspeditrise i senterets parfymeavdelingen søler parfyme på noen penger, et uhell som senere er med på å oppklare ranet som har koblinger til Amsterdam og Interpol. Filmens tittelen: «Plentyranet og duften av Nirvana» spiller på hendelser i kjølvannet av ranet der to av ranerne utvikler et sterkt ønske om å bryte sin kriminelle bane ved å gjenfødes etter selvmord. En plan som ender med mord.

Det søkes nå om støtte til utvikling av en true-crime dokumentarfilm om hendelsene som skjedde i Porsgrunn for snart 50 år siden.

Draumkvedet, ein thriller frå mellomalderen

Ein dokumentarfilm om det unike diktverket som blei samla i Vest-Telemark og øvre Setesdal fra 1850 og framover.

Draumkvedet er eit såkalla visjonsdikt som fortel om kva som skjer med menneska på dommens dag. Forskarar, historikarar og kunsterar har vore fasinernerte av verket i over 150 år.

Dokumentaren stiller spørsmål ved når det blei laga, av kven og korleis blei det bruka. I dag kan Draumkvedet passa inn som hand i hanske med den moderne fantasysjangeren, kanskje det er grunnen til at også unge musikarar leitar etter si tolking av verket som både er mystisk og mytisk.

The Magic of Discovery Golf

The Magic of Disc Golf tenkes som en dokumentarserie som vil fremme den nye spennende sporten disc golf, og dens popularitet rundt om i verden. Serien følger flere personer, fra ulike land.

 

Den psykedeliske presten

«Den psykedeliske presten» utforsker møtet mellom tradisjonell norsk kristen tro, og en åndelig utforsking innenfor det psykedeliske området. Vi følger presten Jo på en kristen psykedelisk retreat og hvordan dette påvirker hans tro – sett ut i fra en åndelig kontekst og et samfunnsperspektiv.

Heavy Metal

HEAVY METAL er en film om, og med, bandet DEATHHAMMER. Dokumentert over et år med thrashin’ i Norge, Sverige, Frankrike og Sør-Amerika. Filmen er langt fra en ordinær dokumentarfilm – dette er armageddon; et portrett av en musikkscene, og et band, med medlemmer minst like kompromissløse som musikken. Dette er 100% ekte vare.

Skytshelgen for dem som tar sorgen på forskudd

Johanne (24) har forberedt seg på å komme ut til sine frikirkelige kristne foreldre som skeiv. Tilståelsen har hun brygget på i et tiår og det har gjort livet hennes vanskelig å navigere. Nå har hun krysset terskelen og fortalt foreldrene hvem hun er.

Skytshelgen for dem som tar sorgen på forskudd er en personlig og utforskende kunstnerisk dokumentar om å sprenge rom for seg selv som skeiv i en kristenkonservativ familie, og om å risikere tap av fundamentale relasjoner for å kunne leve i tråd med seg selv. Regissøren er debutant.

 

Gutta mot Døden

Gutta mot Døden er en historie om å ikke tørre å møte sin egen smerte, men indirekte prøve å forstå den og få svar gjennom noen andres smerte. For det er jo veldig lett å se og komme med løsninger til andres utfordringer enn det er å møte sine egne!

I Gutta mot Døden møter vi Sindre og hans møte med egen depresjon og følelse av meningsløshet. Egentlig handler det heller om hans flukt fra depresjonen og meningsløsheten.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde