Sjanger: Dokumentar-serie

Flying Green

Vi går mot en varslet klimakrise. Bør vi omfavne flyskammen og slutte å fly? Eller finnes det en fremtid for grønn lufttrafikk? I denne internasjonale co-produksjonen skal Feber Film i samarbeid med tyske Vidicom og NRK utvikle den norske historien om hvordan racet om elektriske fly vil forandre framtidens luftfart.  Hvem vil bli “the Tesla of the skies”?

BEGRUNNNELSE: Produsenten har jobbet seg inn på et spennende europeisk framtidsfelt, der norske flygründere faktisk er i teten med å utvikle himmelens «Tesla». Beinhardt og visjonært satses det grønt i høyden og filmens form og stil og røffe fortellermåte understreker farten det grønne skiftet.

 

MAYDAY 330 SKVADRONEN

PRODUKSJON

(Illustrasjonsfoto, kan være rettighetsbelagt).

Redningsskvadronen 330 har ett motto som alle lever etter: “Vi redder liv”. Alt de gjør handler til syvende og sist om dette. Dette er premisset, når vi følger de norske redningshelikoptrene på noen av de mest spektakulære redningsoperasjonene i verden. Fra de høyeste tinder, til de dypeste juv og bresprekker i vårt langstrakte land, fra de mest øde vidder til det svarteste hav, er vi med når alt står på spill og mannskapene om bord på redningshelikopterne utgjør forskjellen mellom liv og død.

Begrunnelse: Novemberfilm AS har de senere årene markert seg sterkt med sine engasjerende dokumentarserier – så det overrasker ikke at de har fått innpass, som de eneste, hos denne redningsskvadronen. Norge har en helt unik kompetanse, med 330 Skvadronen, til å drive komplisert redningsarbeid fra helikoptere – noe som igjen gjør denne serien til noe utenom det vanlige. Det er nærmest unødvendig å nevne at dette borger for meget høy dramatikk på alle plan, noe et bredt Tv-publikum selvsagt vil elske.

PLASS I HISTORIEN

UTVIKLING

(Fotograf: Ukjent. Portrett av Ellen Gleditch).

Norge har fostret mektige kvinner. Modige kvinner som har trosset fordommer, flyttet barrierer og knust glasstak. Kvinner hvis kunstneriske, politiske, økonomiske, sosiale og akademiske bidrag har endret verden og Norge på en måte som gjør at de fortjener å bli husket. Likevel er kvinner fraværende i historiebøkene. Vi vet hvem Jan Baalsrud var men ikke Fern Sunde. Vi kjenner Niels Henrik Abel, men ikke Ellen Gleditsch (1979-1968), en pioner og norsk autoritet innen radioaktivitet (bla. Marie Curies assistent). Det er på tide at disse kvinnene får sin velfortjente Plass i historien.

Begrunnelse: Endelig en bredt anlagt dokumentar som handler om viktige kvinner gjennom den norske historien! Tanken er at dette skal bli en serie, hvor hver episode fokuserer på ulike viktige og banebrytende kvinner. Et stort researcharbeid ligger til grunn for utarbeidelsen av denne serien.

VÅRE BESTE MENN

Våre beste menn er en stor dokumentarserie om det norske fotballeventyret på 90´tallet.

Begrunnelse: Våre beste menn er den ultimate dokumentarserien om det norske fotball-eventyret på 90´tallet. Prosjektet vitner om god tilgang og nærhet til viktige karakterer og god målgruppeforståelse. Dette kan bli en fengende serie med mye drama og spenning, i tillegg til å formidle mellommenneskelige relasjoner man ikke alltid forbinder med fotballmiljøet.

Fenomen TV Film og Scene AS har i de senere år markert seg med store publikumsfavoritter både på kino og tv, senest nå med to sesonger av Rådebank, som vinteren og våren 2021 satte virkelig agenda i forhold til ungdom og psykisk uhelse.

Sannhet og forsoning – for enhver pris?

I maj 2018 fik Norge sin sandheds- og forsoningskommission, som skal danne grundlag for fortsat forsoning mellem samer, kvener og den norske majoritetsbefolkning. Men er kirken klar til at anerkende den samiske kultur som ligeværdig med den norske? Er kirke og stat klar til at handle efter ordene? Er der plads til joik og trommer i en multikulturel kirke?

Vi følger processen gennem 3 hovedkarakterer, Rolf Steffensen, nyutnevnt prest for Lulesamerne og drivende i forsoningsarbejdet.
Anne Kalstad Mikkelsen, seniorrådgiver på Hamarøy, medlem i sandheds- og forsoningskommission. Same med stærke holdninger samt Anna Kuoljok, svensk same bosatt i Tysfjord, uddannet akutsygeplejerske og tidligere diakon i den norske kirke i Tysfjord.

Norge i krise

Koronakrisen har mange nivåer. Det enkelte menneskes isolering og angst, den erhvervsdrivenes kamp for firmaets overlevelse, politikernes beslutninger og konsekvensene av dette. Serien forsøker å se det større perspektiv i krisen set ut fra mange niveåer og perspektiver.

Oppfinneren – gjenfortrylle verden

Erik Alfred Tesaker ønsker efter 3 år med Oppfinneren på NRK at stå frit i forhold til tv. Han ønsker at videreudvikle serien, så den kommer til at handle mere om hans opfindelser og drømmen om et opfindereventyrland end om tv-skabte konflikter med hans familie. Dette udvikles sammen med Ivio film, som også var involverede i Oppfinneren

Norge: Bak fasaden sæson 2

Hvad sker der bag facaderne i det pæne Norge. Filmene kommer til at se bag facader, som de fleste opfatter, som pæne og hvor de færreste tror, at det samme ikke er tilfældet på den anden side. Første sæson var en stor succes og følges nu op af nye afdækninger.

 

Guttastemning

Et af grundlagene for at lave tv-serien Rådebank var, at unge mænd ofte har svært ved at snakke om følelser – de skjuler dem og har derfor også svært ved at takle følelsesmæssige problemer – det medfører, at unge mænd har en højere selvmordsrate end andre befolkningsgrupper. Som opfølgning på tv-serien er det derfor oplagt at lave en dokumentarserie, som går tæt på problemer hos de unge mænd og forhåbentlig gør det mere legitimt at snakke om følelser – at det uanset er en bedre løsning end selvmordet. At snakke om problemerne kan føre til løsninger på dem.

Norge: Bak fasaden

Hvad sker der bag facaderne i det pæne Norge. Filmene kommer til at se bag facader, som de fleste opfatter, som pæne og hvor de færreste tror, at det samme ikke er tilfældet på den anden side.

 

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde