MASTERCLASS! Regi i dokumentarfilm med Aslaug Holm under Kortfilmfestivalen

Skrevet av John Nomedal den . Publisert i .

«Å jobbe alene på settet som regissør og fotograf ble forløsende for mitt arbeid som filmskaper. Det åpnet opp for en helt ny måte å nærme seg virkeligheten på. Resultatet er at jeg oppnår en nærhet og tilstedeværelse som ville vært vanskelig med en større filmstab ute på opptak. Jeg har jobbet etter denne metoden både i Heftig og Begeistret (2001), Oljeberget(2006), Brødre (2015) og Blokka (2023). Det har gitt filmene en unik intimitet med sitt eget særpreg der menneskene framstår som karakterskuespillere i sin egen hverdag.» Aslaug Holm (juni 2023)

Sørnorsk filmsenter inviterer til eksklusiv regi-cafè med Aslaug Holm på Cafè Ibsen i sentrum fredag 14.juni under Kortfilmfestivalen i Grimstad. Fokuset er dokumentarfilm-regi. Hvordan jobbe med mennesker og virkeligheten, om karaktertilnærming, og hvordan skape tillit og nærhet til menneskene du filmer. Masterclassen vil også reflektere rundt filmens stemme, og hvordan jobbe med kreativ idèutvikling.

Aslaug Holm er en norsk dokumentarfilmskaper som har i over 25år vendt linsen sin mot mennesker og samfunn vi lever i. Historiene hun forteller er både episke og omfattende, men også intime og personlige som i dokumentarfilmen Brødre (2015) som viser barndommen og oppveksten til hennes to sønner. Brødre vant Amanda-prisen for beste regi som ble for første gang gitt til en dokumentarfilmskaper.
Hun har også regissert Oljeberget (2006 som ble omtalt som en «en filmatisk betraktning av Norge» med Jens Stoltenberg i hovedrollen. Filmen Generasjon Utøya laget hun sammen med Sigve Endresen i 2021, som vant prisen Folkets Amanda i 2021, og sammen med Thomas Robsam var hun medregissør, og sjefsfotograf på A-Ha The Movie (2021) som følger tett på popstjernene i løp av en verdensturnè.
Blokka (2023) er hennes siste dokumentarfilm der hun følger tett på beboerne i Maridalsveien 128 på Sagene, der de kjemper sin livs kamp mot både eiendomsmilliardærer, og kommunen for å beholde hjemmene sine.

Hvor? Cafè Ibsen, Løkkestredet 7, 4876 Grimstad
Når? Fredag 14.juni kl10.00 – 14.00 (inkl lunsj)

BINDENDE PÅMELDING: Skriv fullt navn og eventuell matallergi, og merk mailen PÅMELDING MASTERCLASS til john@sornorskfilm.no.

Prisen for deltakelse er kr.500,-  dette inkluderer eksklusiv Masterclass, varm lunsj og et ukespass på Kortfilmfestivalen som har verdi på kr1190,- som gir tilgang til alle visninger og arrangementer i Grimstad 12.-16.juni, samt tilgang til digital festival der filmene er tilgjengelig online fra 12. – 23. juni.

NB! Kunn 10 ledige plasser!

FØRSTE MANN TIL MØLLA prinsippet!

LES MER om Aslaug her.

Denne masterclassen er i samarbeid med Kortfilmfestivalen, Fenris Film og Cafè Ibsen.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde