Kortfilmvisning og panelsamtale : Hvordan bedre forholdene for filmskapere i regionen ?

Skrevet av julie den . Publisert i .
Ingrid Dokka leder ved Sørnorsk filmsenter, Mariken Halle regissør ved Alternativet Produksjoner / distributør ved Filmbyrået Jack og regissør Ingrid Liavaag ved Peggy Høy produksjoner inviterer til kortfilmvisning med påfølgende debatt  Fredag 28. januar kl 18.00. på Aladdin Kulturhus (kongensgate6 i Kristiansand).

Kortfilmprogram

Knuter (smugvisning)
Regissert og skrevet av Ingrid Liavaag
Skuespillere og medforfattere:
Christine Ryndak Marcland, Julien Marcland, Enora Marcland, Paul Marcland Romy Bousquet & Ranti Bam.
Foto: Youssef Chebbi & Ingrid Liavaag
Produsert av Malene Oppheim/ Amodeivisual
Hvorfor er du svart
Skuespiller, manusforfatter og co regissør: Hamza Kader
Regisør og medforfatter: Julie Skaufel
Foto og klipp: Io Alexa Sivertsen
Skuespillerinne: Tina Ho
Samtalen
Regissert og skrevet av Daniel Paida Larsen
Skuespillere: Thomas Ottersen, Ida Ingels, Eirik Willyson og Anne Cecilie Ukkelberg
Foto: Runar Sørheim
Produsert av Bombillionsofmillions & Billy Budd Filmproduksjon

Panelsamtalen

I paneldebatten vil Ingrid Liavaag, Mariken Halle, Sonja Evang, Liv Mari Ulla Mortensen, Kim Skarning Andersen, Tone Lyngstad Nyaas og leder for sørnorsk filmsenter Ingrid Dokka ta opp temaene :
✶ Hvor er visningsstedene for filmskapere i regionen?
✶ Hvorfor gis det ikke støtte til produksjon av langfilm fra de regionale sentrene?

Ingrid Liavaag er en norsk kunstner fra Arendal med en polyvalent praksis. Hun er regissør og skuespiller innen film, teater og performance. Kjærlighet er et gjennomgående tema i hennes arbeid. Hun undersøker tematikk knyttet til feminisme og kjønn gjennom forviklingene og kompleksiteten i menneskelige relasjoner. Liavaags lekne verk balanserer på grensene mellom det iscenesatte og det virkelige, det private og det offentlige. I 2021 fullførte hun sin mastergrad i film og teater ved Kunsthøgskolen i Oslo. KNOTS, hennes avgangsprosjekt, består av en videoinstallasjon, en video-performance og en kortfilm. Kortfilmen KNOTS ble tildelt Kamilla-prisen for årets beste kortfilm ved Sørnorsk filmsenter 2021. Liavaag jobber for tiden med sin første spillefilm Rachel Normann; En kjærlighetshistorie mellom to kvinner plassert i dystopisk tid. Liavaags verk er en del av Sørlandet kunstmuseums samling. Hun er stolt medgrunnlegger av filmkollektivet Peggy Høy og av det tverrfaglige kollektivet LiLiRe.
Mariken Halle (født Oslo, 1982). Utdannet på Nordland Kunst og Filmfagskole og Akademin Valand i Gøteborg. Uteksaminert med langfilmen «Kanskje i morgen» (2011). Drev Vapen och Dramatik sammen med Clara Bodén og Ronja Svenning Berge og lagde sammen med dem langfilmen «Verden venter» (2014). Hun har fra 2017 vært del av Alternativet Produksjon i Oslo og hennes nyeste filmer «Vi er her nå» (2020) og «Uteskolen» (2022) lages sammen med dem. Mariken er også en del av Filmbyrået Jack.

Sonja Evang (1974) er dramatiker og manusforfatter. Hun har skrevet manus for kortfilmer, scenetekster, hørespill og flere norske tv-serier. Evang skrev manus til Det er meg du vil ha – med Dag Johan Haugerud på regi – og ble nominert til Kanonprisen for beste manus. Hennes siste prosjekt er filmen Utro, som er skrevet i samarbeid med Per Schreiner.

Tone Lyngstad Nyaas er ny leder av Bomuldsfabriken. Hun er kunsthistoriker og har bakgrunn som billedkunstner. Hun er utdannet på kunstakademiene i Trondheim og Stockholm og i 19 år jobbet hun på Haugars Kunstmuseum i Tønsberg der hun har hatt stilling som kurator for utstillinger og ledet formidlingen til barn og unge. Tone er overbevist om at kulturinstitusjoner i en kommune har veldig stor betydning for tilflytting og rekruttering. Hun har stor tro på at ved å sørge for å få aktive, utøvende kunstnere til regionen har veldig mye å si for kommunen og bildet av et samfunn som helhet. Tone vil informere om hvordan de jobber med film og videokunstnere ved Bomuldsfabriken kunsthall og om samarbeide med Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Kim Skarning Andersen er Kinodirektør ved Kristiansand Kino siden 2013.
Han har lang erfaring far kulturbransjen og samarbeid med nasjonale og internasjonale filmskapere.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde