I KREATIVITETENS TEGN – Sørnorsk filmsenters årlige bransjetreff

Skrevet av julie den . Publisert i .

 

I KREATIVITETENS TEGN!

 

DATO: 13. -14. APRIL

STED: DHUB, SANDEFJORD, RÅDHUSGATA 15

Sørnorsk filmsenter ønsker velkommen til det årlige Bransjetreffet, der vi håper at alle som jobber innenfor film, tv og spill melder seg på og bruker ett døgn av sitt liv til å få masse inspirasjon og kreativt påfyll!

Vi har funnet frem til et knippe meget inspirerende aktører som vil dele av sin kunnskap og sine erfaringer. Vi skal få masse tid til mingling og håper at nye og kreative nettverk oppstår! Under ligger programmet og omtaler av innlederne.

 

PROGRAM SØRNORSK FILMTREFF 2023

DAG 1 

11:00: Registrering

12:00 – 13:00: LUNSJ

13:15- 13: 20: INGRID FALKENBERG DOKKA & MARIKEN HALLE: Å VANNE EN HAGE

13:25 – 14:30: HILDE ØSTBY: Den kreative hjernen: ALT ER LOV – ER ALT LOV?

14: 50 – 15:50: ATLE KNUDSEN, regissør: FRA IDE TIL «ETTERGLØD» (NRK/MONSTER SCRIPTED)

15:55 – 16:45: BÅRD KJØGE RØNNING: VEIER UT I VERDEN (regissør og produsent, Antipode Film AS)

16:45– 17:15 : KRISTIAN LANDMARK: «K-TOWN», ny spillefilm fra Kristiansand med kun lokale krefter

17:15 – 18:00: FENOMEN TV FILM & SCENE: SKRIVEROM – hvorfor? Karina Lystad, Kristin Selseng Vestreim (serieskapere/manusforfattere), Rebecca Wirkola Kjellmann (regissør), og Tom Marius Kittilsen (serieskaper og executive produsent).

18:00 – 19:45: Bransjen i Vestfold og Telemark presenterer seg! Felles vandretur til Hjertnes Kino: Visning av overraskelsesfilm!

20:00: MIDDAG – DANS OG MUSIKK: EL DORADO, det unike filmbandet spiller!

 

DAG 2

9:30 -10:15: LENE BERG i samtale med Ingrid Falkenberg Dokka: Ide, form og alle veiene imellom og igjennom. Klipp fra filmer og arbeidene hennes.

10:15 – 11:00: OLE DOKKA – Kunstig intelligens som kreativt verktøy

11:00 – 11:15: PAUSE

11:15 – 12:15: Bransje i Vestfold & Telemark presenterer seg!

12:15 – 12:45: Avslutning og oppsummering

13:00 – 14:30: LUNSJ OG AVREISE

Med forbehold om endringer.

 

PÅMELDING OG FRISTER:

FRISTEN HAR GÅTT UT!

 

 INNLEDERE BRANSJETREFF

 

MARIKEN HALLE – er en norsk filmskaper, manusforfatter og produsent. Hun er utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole og Filmhögskolan i Göteborg. Hun har laget flere spillefilmer. Fra 2017 har hun vært en del av Alternativet produksjon, sammen med en rekke filmkunstnere. Hun er en aktiv filmskribent, der hun presenterer nye og friske tanker omkring filmpolitikk og alternativ finansiering. Halle er styremedlem i Sørnorsk filmsenter.

 

 

 

 

INGRID FALKENBERG DOKKA – daglig leder av Sørnorsk filmsenter siden høsten 2020. Hun har tidligere jobbet ved Norsk filminstitutt som rådgiver og som filmkonsulent ved Nordnorsk filmsenter.

 

 

 

 

HILDE ØSTBY – Hilde Østby er idéhistoriker, journalist og en kritikerrost forfatter, oversatt til 21 språk. Hun er skribent for Aftenposten, og har tidligere vært journalist og kritiker i Dagsavisen. Hun har skrevet seks bøker, alene og sammen med andre, hvorav den siste, Kart over ensomheten, kom ut høsten 2022. Den skal, i likhet med boka Kreativitet. Hjernevitenskapen bak ideene og hvorfor dagdrømmerne skal redde verden, lanseres i alle engelsktalende områder.

 

 

 

 

ATLE KNUDSEN – er en prisbelønnet regissør og manusforfatter innen spillefilm og serier, for både barn og voksne. Hans siste serie Etterglød (NRK/ Monster Scripted) ble i oktober 2022 kåret til beste europeiske TV-drama i Prix Europa.

 

 

 

 

 

ANTIPODE FILMS (BÅRD KJØGE RØNNING) er et produksjonsselskap som i hovedsak produserer dokumentarfilm og utgir bøker. Selskapet består av Fabien Greenberg og Bård Kjøge Rønning. Dokumentarfilmen Radiograph of a Family (2020), vant hovedprisen for ved verdens mest anerkjente dokumentarfilmfestival – IFDA. Antipode Films har et utstrakt, internasjonalt nettverk med regissører og andre produsenter.

 

 

 

LENE BERG – anerkjent filmregissør og samtidskunstner som arbeider i Oslo og Berlin. Hun er utdannet i Stockholm. Blant hennes viktige filmer er Man in the Background (2006) Stalin by Picasso or Portrait of Woman with Moustache (2008) og Kopfkino (2013) og False Belif (2019). I 2022 var hun festspillutstiller i Bergen med «Fra far» som høstet gode kritikker – en utstilling i mange uttrykk, som film, tekstiler, lyd/musikk og installasjoner.

 

 

 

 

FENOMEN TV FILM & SCENE (KNUT INGE SOLBU) – representerer et allsidig produksjonshus med hovedsete i Porsgrunn. På noen får år har de utviklet seg til å bli en av de største produsentene i Norge – med god og positiv innvirkning i sørnorsk filmregion. De siste årene er det kommet flotte kinodokumentarer og anerkjente serier fra «deres hånd» – nå sist med tre sesonger med Rådebank og den nye serien Vi lover et helvete (NRK).

 

OLE DOKKA – utdannet kunstfotograf, multidisiplinær leder og strateg som jobber innenfor innovasjon, design, teknologi og digital industri. De senere årene har han utviklet Spaceport Norway, en visjonær internasjonal arena der aktører innenfor romfart, klima, forskning og industri årlig møtes for å utvikle nye løsninger og partnerskap for vår egen og andre planeter.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde