Hele Norge på film!

Skrevet av John Nomedal den . Publisert i .

I løpet av en god uke i august/september har vi hatt to spillefilmpremierer her i Kristiansand, Perleporten og K-Town: Norgespremiere 8. september som også har distribusjon på kino i de fleste store byene. Filmene er skapt og produsert av topp profesjonelle filmskapere, skuespillere og stab som for det meste bor og virker i Kristiansand.
Det er ingen tilfeldighet, dette er resultat av nøysom oppbygging av egen kompetanse, erfaringsutnyttelse og samspill med gode lokale krefter – gjennom mange år.

En person sa: «Det gjør noe med en å se sin egen by, sitt eget sted, blir skildret på film. Det gir meg stolthet og jeg ser andre dimensjoner i filmens fortelling».

Derfor er det så viktig å få fram det store mangfoldet av filmer fra de ulike landsdeler. Det finnes faktisk mange modeller for hvordan man kan løse både finansiering og annet produksjonsrelatert på, som både er bærekraftig og ansvarlig.

Vi håper nå at alle filmsenterne i landet over nyttår kan bidra enda sterkere til å finansiere lang fiksjon fra egne områder, noe som er avhengig av en ny filmpolitisk konstruksjon, som nå avgjøres i Kultur- og likestillingsdepartementet – Norge, etter mange innspill. Dette vil bety alt for bransjen og veldig mye for publikum.

Hele Norge på film!

– Ingrid F. Dokka, leder av Sørnorsk filmsenter.

Sørnorsk Filmsenter AS

Kongensgate 6
N-4610 Kristiansand
post@sornorskfilm.no
+47 918 08 221

Våpenskjold

Levert av Egde